Mac&cheese leves
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával. Kiegyensúlyozott, házias ízek, egyszerű elkészítés és tartalmas, mégis könnyed fogás. Ajánlott recept mindazoknak, akik hagyományos, mégis egyszerű magyar ételt keresnek hétvégi ebédhez vagy különleges alkalmakra.
Mennyiség: 3-4 fő
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók a harcsapaprikáshoz:
Hozzávalók a csuszához:
Először is kezdjük a harcsapaprikással. A harcsafilét vágjuk nagyobb, 2-3 ujjnyi széles darabokra, majd tegyük félre. A vöröshagymát tisztítsuk meg, aprítsuk finomra, és egy közepes méretű lábasban hevítsük fel az olívaolajat. Pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd pároljuk 5-8 percig, amíg a zöldségek levet nem engednek, mivel ez adja az étel természetes édességét és alapízét. Adjuk hozzá a vizet, majd botmixerrel pürésítsük össze.
Amikor az alaplé szépen kialakult, tegyük bele a feldarabolt harcsát. Óvatosan keverjük át, majd közepes lángon főzzük 15 percig, épp addig, amíg a hal meg nem puhul. Ne főzzük túl, hogy szépen egyben maradjanak a darabok és ne essenek szét. Ha elkészült, morzsoljuk hozzá a pörköltszaft kockákat, keverjük el. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a csuszát.
A tésztához forraljunk enyhén sós vizet, majd főzzük meg a csusza tésztát a csomagoláson feltüntetett idő szerint. Szűrjük és csepegtessük le. Egy nagy tálban keverjük össze a túrót a tejföllel, a kaporral és a sóval, majd adjuk hozzá a még meleg tésztát, és alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol krémesen bevonja a túrós keverék.
Tálaláskor merjünk bőséges adag harcsapaprikást a kapros-túrós csusza mellé. Hagyjuk, hogy a szaft szépen rácsorogjon a tésztára, mert ettől lesz igazán házias, laktató és harmonikus ez a klasszikus fogás.
Jó étvágyat hozzá!
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBB