Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBHa sörben esetleg boros mártásban előre kissé átfőzzük a grillkolbászokat, akkor az lerövidíti a grillezési időt és fantasztikus ízeket ad az ételnek. Nagyon finom mustárral elkészítve. Az ízeket kiválóan változtathatod a szerint, hogy milyen csípős mustárt használsz a recepthez.
Hogyan készítsd el?
Szükséged lesz egy alumíniumtálcára, ha csak a grillt használod, vagy egy serpenyőre, ha jó a tűzhely is az előkészítéshez. Vegyél 1 nagy zacskó savanyú káposztát és 1 üveg jó minőségű sört, esetleg tyúkhúsalaplevet, ha nem kívánsz alkohollal dolgozni. Kell még só és fűszerek (babérlevél, őrölt kömény, feketebors ízlés szerint) és Ízmester mustár.
Tedd a káposztát, 1-2 evőkanál mustárral a tálcába vagy a serpenyőbe, öntsd fel a sörrel és sózd, fűszerezd ízlésed szerint, kicsit keverd össze. Rakd bele a kisütni való kolbászokat is - pl. bajor kolbászkákat (600-800 g), majd kezd el a tűzhelyen vagy a grillen felmelegíteni. Ha a folyadék már jól felmelegedett (de ne forrald), akkor párold lassan kb. 20-25 percig - időnként forgasd is meg a kolbászokat.
Vedd le a tűzről/grillről, szedd ki a kolbászokat és külön pár perc alatt süsd át őket a grillen is. Kész is!
Tálald a párolt káposztával, mustárral és friss kenyérrel.
Receptünk savanyú káposztával készül, de elkészítheted más zöldségekkel is: szeletelt hagymával vagy akár kaliforniai paprikával, és olaszos zöldfűszereket is keverhetsz hozzá. Ha más zöldségeket használsz, akkor érdemes erősebben sózni.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB