Túrógombóc epervelővel
Túrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBA finom grillezett zöldségek a krémes mártással együtt akár főfogásként is megállják a helyüket, de köretként is pompásak.
Hozzávalók 1-2 főre:
a páchoz:
a joghurtos-fokhagymás mártogatóshoz:
ízesítéshez: tengeri só, Ízmester chili cayenne
Elkészítése:
A mártáshoz a hagymákat és snidlinget finomra vágjuk, összekeverjük a joghurttal és ízlés szerint fűszerezzük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A pác hozzávalóit összekeverjük, a fokhagymát fokhagyma-présen keresztül tesszük a keverékbe.
A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük, bekenjük a páccal és ideális esetben legalább 30 percet pihentetjük, majd forró grillen készre sütjük.
A grillezett zöldségeket melegen a hideg joghurtos mártogatóssal kínáljuk.
Túrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBB