Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogás a grill mellé. Tökéletes előétel vagy köret, ha valami igazán finomra vágysz. Ehhez a recepthez inkább kisebb, vagy közepes méretű gombákat válogassunk. Tálaljuk paradicsomsalátával.
Hozzávalók:
A gombához:
A salátához:
Ízesítéshez:
Elkészítés:
Először a salátát állítjuk össze. A paradicsomokat leforrázzuk és meghámozzuk. A paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk, a hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet összeaprítjuk. Az olajat kikeverjük a mustárral és ízlés szerint fűszerezzük. A saláta valamennyi hozzávalóját összekeverjük és ráöntjük az öntetet is. A salátát félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A gombákat megtisztítjuk és levágjuk a tönköt, amit apróra vágunk. Finomra aprítjuk a másik fej hagymát, a fokhagymát, a sonkát, majd hozzáadjuk a tönköket és olívaolajon finomra pároljuk őket. Amikor a keverék megpuhult, levesszük a serpenyőt a tűzről és hozzákeverjük az ételízesítőt, a sajtot és a felaprított metélőhagymát.
Az így elkészített tölteléket a gombafejekbe töltjük és aranybarnára grillezzük őket. A kész gombákat a salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB