Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Könnyű és finom grill receptet ajánlunk. Számoljunk egy kevés időt a pácolásra!
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
A salátához:
az öntethez:
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, gyengéden kiklopfoljuk. Mélyebb tálba tesszük, ráöntjük a pácot és betesszük a hűtőbe legalább 2 óra hosszára. A pácolást követően grillen, grillserpenyőben vagy serpenyőben megsütjük. Közben időnként bekenhetjük a pác maradékával.
A salátaöntethez a vizet felforraljuk, elkeverjük benne a zöldségleveskockát, majd hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a mézet, a mustárt és a citromlevet. Habverővel folyamatosan keverve lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat és finomra dolgozzuk. Ízlés szerint sóval fűszerezzük.
A paprikákat kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk és az uborka húsát keresztben felszeleteljük. A paradicsomot felkockázzuk. A feta sajtot felkockázzuk, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Ha használunk salátát, akkor megmossuk és apró falatokra tépjük. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy salátástálba és tálalás előtt öntsük rá az öntetet és csipkedjünk rá friss oregánót.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB