Mac&cheese leves
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB
Könnyű és finom grill receptet ajánlunk. Számoljunk egy kevés időt a pácolásra!
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
A salátához:
az öntethez:
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, gyengéden kiklopfoljuk. Mélyebb tálba tesszük, ráöntjük a pácot és betesszük a hűtőbe legalább 2 óra hosszára. A pácolást követően grillen, grillserpenyőben vagy serpenyőben megsütjük. Közben időnként bekenhetjük a pác maradékával.
A salátaöntethez a vizet felforraljuk, elkeverjük benne a zöldségleveskockát, majd hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a mézet, a mustárt és a citromlevet. Habverővel folyamatosan keverve lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat és finomra dolgozzuk. Ízlés szerint sóval fűszerezzük.
A paprikákat kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk és az uborka húsát keresztben felszeleteljük. A paradicsomot felkockázzuk. A feta sajtot felkockázzuk, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Ha használunk salátát, akkor megmossuk és apró falatokra tépjük. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy salátástálba és tálalás előtt öntsük rá az öntetet és csipkedjünk rá friss oregánót.
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBB