Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBKönnyű és finom grill receptet ajánlunk. Számoljunk egy kevés időt a pácolásra!
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
A salátához:
az öntethez:
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, gyengéden kiklopfoljuk. Mélyebb tálba tesszük, ráöntjük a pácot és betesszük a hűtőbe legalább 2 óra hosszára. A pácolást követően grillen, grillserpenyőben vagy serpenyőben megsütjük. Közben időnként bekenhetjük a pác maradékával.
A salátaöntethez a vizet felforraljuk, elkeverjük benne a zöldségleveskockát, majd hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a mézet, a mustárt és a citromlevet. Habverővel folyamatosan keverve lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat és finomra dolgozzuk. Ízlés szerint sóval fűszerezzük.
A paprikákat kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk és az uborka húsát keresztben felszeleteljük. A paradicsomot felkockázzuk. A feta sajtot felkockázzuk, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Ha használunk salátát, akkor megmossuk és apró falatokra tépjük. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy salátástálba és tálalás előtt öntsük rá az öntetet és csipkedjünk rá friss oregánót.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB