Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBÚjabb ötletet hozunk arra, hogyan használhatjuk a reszelt tormát a húsvéti szezonon kívül. Például pácolhatunk vele omlós sültoldalast.
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Az oldalast megmossuk, megtisztítjuk és puhára főzzük a zöldségleves alaplében. Miután kihűlt, feldaraboljuk, bedörzsöljük az olaj felével, a sültoldalas fűszerkeverékkel és a tormával. A húst még ízlésünk szerint egy kevés sóval és borssal is ízesítjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.
A grillt felforrósítjuk, majd a húst mindkét oldalán 5 percig grillezzük, vigyázva, hogy a bőrt ne égessük meg.
A paprikákat megmossuk, megtöröljük, megsózzuk, megkenjük egy kevés olajjal, majd addig grillezzük, amíg a héjuk bebarnul. A paprikákat egy nagy tálba tesszük, amit letakarunk, így miután kihűltek, a héjuk könnyedén lehúzható. A paprikákat ezután 4 részre szeljük, a magokat pedig eltávolítjuk. A szárított paradicsomokra mozzarella szeleteket teszünk, majd az egészet betekerjük sült paprikacsíkkal és megtűzzük fogpiszkálóval. Valamennyi paprikacsíkot ezen a módon megtöltjük. Összekeverjük az olajat, a balzsamecet és kevés grillzöldség fűszerkeveréket, és a paprikafalatokat ebben a pácban érleljük. 5 percig grillezzük őket, s közben időnként meglocsoljuk a maradék páccal.
A sültoldalast a grill paprikafalatokkal tálaljuk.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB