Sütőben sült hal ropogós panírral
Ropogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBÚjabb ötletet hozunk arra, hogyan használhatjuk a reszelt tormát a húsvéti szezonon kívül. Például pácolhatunk vele omlós sültoldalast.
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Az oldalast megmossuk, megtisztítjuk és puhára főzzük a zöldségleves alaplében. Miután kihűlt, feldaraboljuk, bedörzsöljük az olaj felével, a sültoldalas fűszerkeverékkel és a tormával. A húst még ízlésünk szerint egy kevés sóval és borssal is ízesítjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.
A grillt felforrósítjuk, majd a húst mindkét oldalán 5 percig grillezzük, vigyázva, hogy a bőrt ne égessük meg.
A paprikákat megmossuk, megtöröljük, megsózzuk, megkenjük egy kevés olajjal, majd addig grillezzük, amíg a héjuk bebarnul. A paprikákat egy nagy tálba tesszük, amit letakarunk, így miután kihűltek, a héjuk könnyedén lehúzható. A paprikákat ezután 4 részre szeljük, a magokat pedig eltávolítjuk. A szárított paradicsomokra mozzarella szeleteket teszünk, majd az egészet betekerjük sült paprikacsíkkal és megtűzzük fogpiszkálóval. Valamennyi paprikacsíkot ezen a módon megtöltjük. Összekeverjük az olajat, a balzsamecet és kevés grillzöldség fűszerkeveréket, és a paprikafalatokat ebben a pácban érleljük. 5 percig grillezzük őket, s közben időnként meglocsoljuk a maradék páccal.
A sültoldalast a grill paprikafalatokkal tálaljuk.
Ropogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBBAranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBB