Receptek

Grill oldalas sült paprikával

Újabb ötletet hozunk arra, hogyan használhatjuk a reszelt tormát a húsvéti szezonon kívül. Például pácolhatunk vele omlós sültoldalast.

Hozzávalók 3-4 főre:

az ízesítéshez:

  • tengeri só
  • őrölt feketebors

 

Elkészítése:

Az oldalast megmossuk, megtisztítjuk és puhára főzzük a zöldségleves alaplében. Miután kihűlt, feldaraboljuk, bedörzsöljük az olaj felével, a sültoldalas fűszerkeverékkel és a tormával. A húst még ízlésünk szerint egy kevés sóval és borssal is ízesítjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.

A grillt felforrósítjuk, majd a húst mindkét oldalán 5 percig grillezzük, vigyázva, hogy a bőrt ne égessük meg.

A paprikákat megmossuk, megtöröljük, megsózzuk, megkenjük egy kevés olajjal, majd addig grillezzük, amíg a héjuk bebarnul. A paprikákat egy nagy tálba tesszük, amit letakarunk, így miután kihűltek, a héjuk könnyedén lehúzható. A paprikákat ezután 4 részre szeljük, a magokat pedig eltávolítjuk. A szárított paradicsomokra mozzarella szeleteket teszünk, majd az egészet betekerjük sült paprikacsíkkal és megtűzzük fogpiszkálóval. Valamennyi paprikacsíkot ezen a módon megtöltjük. Összekeverjük az olajat, a balzsamecet és kevés grillzöldség fűszerkeveréket, és a paprikafalatokat ebben a pácban érleljük. 5 percig grillezzük őket, s közben időnként meglocsoljuk a maradék páccal.

A sültoldalast a grill paprikafalatokkal tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás