Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet. A folyékony fűszerpácnak köszönhetően a csirkeszárnyakat csak beleforgatjuk, pihentetjük és már mehetnek is a sütőbe – gyors, egyszerű és garantáltan ízletes a végeredmény! Kezdjünk is neki!
Mennyiség: 2 adag
Elkészítési idő: 60 perc + pácolási idő
Hozzávalók:
Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a csirkeszárnyakat, majd papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges nedvességet. Tegyük őket egy nagyobb tálba, és öntsük rá az Ízmester Folyékony fűszerpácot. Alaposan forgassuk össze, hogy minden szárnyat egyenletesen befedjen a fűszeres keverék. Ha van időnk, hagyjuk állni a pácban legalább egy órát, de ha igazán intenzív ízvilágot szeretnénk, akár egy egész éjszakára is betehetjük a hűtőbe.
Közben a burgonyát is készítsük elő. Hámozzuk meg, majd vágjuk kb 2 mm vastag szeletekre. Használhatunk erre a célra uborkaszeletelőt is.
Légkeverésen melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük el a bepácolt csirkeszárnyakat úgy, hogy ne fedjék egymást, és tegyük a sütőbe. Süssük így 30 percig, hogy a hús átsüljön és megpuhuljon. A megmaradt páclét tegyük félre.
Ezután vegyük ki a tepsit, és kenjük át a csirkeszárnyakat a maradék páclével. Emeljük a sütő hőmérsékletét 200°C-ra, és tegyük vissza a csirkeszárnyakat további 10 percre, hogy kívül ropogós, karamellizált réteget kapjanak.
Amíg a csirke sül, egy nagyobb edényben vagy serpenyőben forrósítsunk fel 1 liter napraforgóolajat. Amikor az olaj már elérte a megfelelő hőmérsékletet (kb. 170-180°C), süssük ki a fűszeres burgonyát aranybarnára és ropogósra. Figyeljünk rá, hogy a szirmokat egyesével tegyük a forró olajba, így nem fog összetapadni. Miután megsültek, szedjük ki őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitathassuk.
Szórjuk meg tengeri sóval, és ha szeretnénk még egy kis csavart belevinni, próbáljuk ki az Ízmester sültkrumpli fűszerkeveréket, de a személyes kedvencünk ehhez a chips-hez az Ízmester chilis fűszermalom!
A sütőből kivett csirkeszárnyakat frissen, forrón tálaljuk a ropogós sült burgonyával. Ha szeretnénk, kínálhatunk mellé valamilyen friss mártogatóst is, például fokhagymás tejfölt vagy egy pikáns BBQ-szószt.
Jó étvágyat kívánunk!
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB