Receptek

Fürjtojás lazacos spenótágyon

A közelgő Húsvétra tekintettel is ajánljuk ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, amely ünnepi reggeliként vagy előételként egyaránt remekül mutat.

Hozzávalók:

  • (8 főnek előételként vagy 4 főnek főételként tálalva)
  • 80 g friss spenótlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál vaj
  • 2 felaprított mogyoróhagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 8 fürjtojás (vagy „S” méretű tyúktojás)
  • 8 szelet füstölt lazac
  • 8 citromgerezd
  • ízlés szerint: tengeri só, Ízmester őrölt feketebors, kapor, szerecsendió

 

Elkészítés:

Olvasszuk össze az olajat a vajjal egy serpenyőben, majd pároljuk meg benne a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket és ízlés szerint a fűszereket, és 1-2 percig pároljuk. Vegyünk elő 8 kis sütőformát, kanalazzuk bele a spenótos keveréket, tegyünk mindegyik tetejére egy szelet lazacot, majd üssük rá a fürjtojásokat. 180 ° C-on 2 percig sütjük. Fogyasztás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kaporral. A fogást citromgerezdekkel tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás