Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA zöldségekkel, finomságokkal készülő tojáslepényt ehetjük reggelihez, ebédhez vagy … vacsorához. Fogyasztható melegen vagy hidegen – szószokkal, vagy például görög salátával, finom meleg kenyérrel. Érdemes kipróbálni!
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 főre:
a szószhoz:
tálaláshoz (egyéni ízlés szerint):
Elkészítése:
A sütőt (légkeverés) 180 ° C-ra előmelegítjük.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük. Csíkokra vágjuk a cukkinit, az olajbogyókat félbevágjuk. A szárított paradicsomot csíkokra vágjuk.
Serpenyőben olajat forrósítunk, majd kevergetve átpirítjuk benne a hagymát, a gombát és a cukkinit. Miután a cukkini kiadta a levét, a hagyma pedig üvegesre pirult, hozzáadjuk az olajbogyót, a spenótot és a szárított paradicsomot. Adjuk hozzá a bazsalikomot, az oregánót és a kakukkfüvet. Pár percig pirítjuk.
Tegyük a zöldségeket egy kikent hőálló tálba, öntsük rá a felvert tojásokat, morzsoljuk a tetejére a feta sajtot és süssük kb. 30 percet.
A szószhoz daraboljuk fel a friss bazsalikomot és pirítsuk át serpenyőbe a fenyőmagot, majd keverjük őket össze a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a lepényt görög salátával vagy bármilyen könnyű salátával és ízlés szerint bagettel.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB