Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBA zöldségekkel, finomságokkal készülő tojáslepényt ehetjük reggelihez, ebédhez vagy … vacsorához. Fogyasztható melegen vagy hidegen – szószokkal, vagy például görög salátával, finom meleg kenyérrel. Érdemes kipróbálni!
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 főre:
a szószhoz:
tálaláshoz (egyéni ízlés szerint):
Elkészítése:
A sütőt (légkeverés) 180 ° C-ra előmelegítjük.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük. Csíkokra vágjuk a cukkinit, az olajbogyókat félbevágjuk. A szárított paradicsomot csíkokra vágjuk.
Serpenyőben olajat forrósítunk, majd kevergetve átpirítjuk benne a hagymát, a gombát és a cukkinit. Miután a cukkini kiadta a levét, a hagyma pedig üvegesre pirult, hozzáadjuk az olajbogyót, a spenótot és a szárított paradicsomot. Adjuk hozzá a bazsalikomot, az oregánót és a kakukkfüvet. Pár percig pirítjuk.
Tegyük a zöldségeket egy kikent hőálló tálba, öntsük rá a felvert tojásokat, morzsoljuk a tetejére a feta sajtot és süssük kb. 30 percet.
A szószhoz daraboljuk fel a friss bazsalikomot és pirítsuk át serpenyőbe a fenyőmagot, majd keverjük őket össze a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a lepényt görög salátával vagy bármilyen könnyű salátával és ízlés szerint bagettel.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB