Receptek

Friss saláta lazaccal

Mit együnk a nyári hőségben? Például salátát, mert a saláta változatosan összeállítható, jellemzően könnyű fogás, és nagyon gyorsan elkészül. Íme ajánlatunk egy remek ebédhez vagy vacsorához. Kínáljunk mellé friss péksüteményt vagy sajtot, ha valami pluszra vágyunk.

Hozzávalók 1-2 főre:

  • 70 g lazacfilé
  • ½ fej jégsaláta
  • ¼ uborka
  • 1 főtt tojás
  • 1 sárga színű kaliforniai paprika
  • kis csomó retekcsíra
  • 6 koktélparadicsom
  • 1 marék rukkola saláta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ¼ citrom leve
  • ½ evőkanál Ízmester fokhagyma granulátum
  • kevés só, bors

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. Egy nagyobb tálba tesszük a salátákat, a csírát, a vékonyra szeletelt paprikát, a félbe vágott paradicsomot, a felszeletelt uborkát, és alaposan összekeverjük. Kis tálkában kikeverjük az olajat a citromlével és a szárított fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.

A saláta tetején elrendezzük a kisebb falatokra szedett lazacot és az elnegyedelt tojást, majd leöntjük az öntettel. Azonnal tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás