Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBEgyszerű alapanyagokból készülő ízletes leves, amelyet mindenki szeret, minden évszakban finom és 1 óra alatt – kevés munkával - elkészül. A finom hagymaleves titka, hogy karamellizáljuk a hagymát mielőtt felöntjük az alaplével, így biztosítjuk a fantasztikus ízeket.
Hozzávalók 4-6 főre:
tálaláshoz:
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk és nagyon vékonyra felszeleteljük. Egy nagy lábosban közepes lángon olvasszuk össze a vajat és az olajat, majd a hagymát a babérlevéllel együtt pároljuk üvegesre rajta kb. 20 perc alatt. Addig pároljuk-sütjük, amíg a hagyma szép aranybarna színt kap, időnként keverjük meg, hogy ne égjen le.
Adjuk hozzá a lisztet és keverjük el, pirítsuk 1-2 percig.
Öntsük hozzá a bort és főzzük 15 percet.
Tegyük bele az alaplevet is, majd igény szerint adjunk hozzá sót és fehérborsot. Forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük további 20-25 percig. Vegyük ki a babérlevelet. Kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk-borsozzuk.
A levest ezután szétkanalazzuk hőálló kerámiaedényekbe, amelyeknek a tetejére egy-egy szelet pirított bagettet teszünk és megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Betoljuk a forró grillsütőbe és addig grillezzük, amíg a sajt elolvad a tetején.
Másik opció: tepsin grillezzük a sajtos bagettet és az asztalon így kínáljuk a kész leveshez.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB