Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Egyszerű alapanyagokból készülő ízletes leves, amelyet mindenki szeret, minden évszakban finom és 1 óra alatt – kevés munkával - elkészül. A finom hagymaleves titka, hogy karamellizáljuk a hagymát mielőtt felöntjük az alaplével, így biztosítjuk a fantasztikus ízeket.
Hozzávalók 4-6 főre:
tálaláshoz:
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk és nagyon vékonyra felszeleteljük. Egy nagy lábosban közepes lángon olvasszuk össze a vajat és az olajat, majd a hagymát a babérlevéllel együtt pároljuk üvegesre rajta kb. 20 perc alatt. Addig pároljuk-sütjük, amíg a hagyma szép aranybarna színt kap, időnként keverjük meg, hogy ne égjen le.
Adjuk hozzá a lisztet és keverjük el, pirítsuk 1-2 percig.
Öntsük hozzá a bort és főzzük 15 percet.
Tegyük bele az alaplevet is, majd igény szerint adjunk hozzá sót és fehérborsot. Forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük további 20-25 percig. Vegyük ki a babérlevelet. Kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk-borsozzuk.
A levest ezután szétkanalazzuk hőálló kerámiaedényekbe, amelyeknek a tetejére egy-egy szelet pirított bagettet teszünk és megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Betoljuk a forró grillsütőbe és addig grillezzük, amíg a sajt elolvad a tetején.
Másik opció: tepsin grillezzük a sajtos bagettet és az asztalon így kínáljuk a kész leveshez.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB