Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBA francia hagymakrémleves - franciául soupe à l'oignon - egy híres és igencsak népszerű leves.
A hagymaleves története hosszú múltra tekint vissza, már az ókori Rómában is ismerték a hasonló ételeket. Azonban a francia változat, amelyet ma ismerünk, különösen a 17-18. században vált népszerűvé Franciaországban, amikor a hagyma olcsó és könnyen elérhető alapanyag volt.
A hagymaleves elsősorban a szegényebb rétegek ételeként volt ismert. Később azonban a leves népszerűsége átlépte a társadalmi osztályok határát, és Franciaország szerte ismertté vált. Számos étterem kínálatában is találkozhatunk vele.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítéséhez tisztítsuk meg, és mossuk át alaposan a zöldségeket. A póréhagymát karikázzuk fel, a vöröshagymát és a burgonyát kockázzuk fel.
A vajat hevítsük fel egy főzőedényben, majd öntsük rá a póré- és a vöröshagymát. Pároljuk 2-3 percig közepes lángon, majd öntsük fel a fehérborral. Magas lángon pároljuk 2-3 percig, amíg már a felszálló gőzből nem érezzük az alkohol illatát.
Adjuk hozzá a fűszereket és a burgonyát. Keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Közepes lángon főzzük 20 percig.
Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük.
Tálaláshoz kínáljunk hozzá reszelt sajtot és pirítóst!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB