Receptek

Francia hagymakrémleves

A francia hagymakrémleves - franciául soupe à l'oignon - egy híres és igencsak népszerű leves.

A hagymaleves története hosszú múltra tekint vissza, már az ókori Rómában is ismerték a hasonló ételeket. Azonban a francia változat, amelyet ma ismerünk, különösen a 17-18. században vált népszerűvé Franciaországban, amikor a hagyma olcsó és könnyen elérhető alapanyag volt.

A hagymaleves elsősorban a szegényebb rétegek ételeként volt ismert. Később azonban a leves népszerűsége átlépte a társadalmi osztályok határát, és Franciaország szerte ismertté vált. Számos étterem kínálatában is találkozhatunk vele.

Mennyiség: 4 adag

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

A recept elkészítéséhez tisztítsuk meg, és mossuk át alaposan a zöldségeket. A póréhagymát karikázzuk fel, a vöröshagymát és a burgonyát kockázzuk fel.

A vajat hevítsük fel egy főzőedényben, majd öntsük rá a póré- és a vöröshagymát. Pároljuk 2-3 percig közepes lángon, majd öntsük fel a fehérborral. Magas lángon pároljuk 2-3 percig, amíg már a felszálló gőzből nem érezzük az alkohol illatát.

Adjuk hozzá a fűszereket és a burgonyát. Keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Közepes lángon főzzük 20 percig.

Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük.

Tálaláshoz kínáljunk hozzá reszelt sajtot és pirítóst!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás