Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBAz őszi időszak kedvenc fűszerei a fahéj és a szegfűszeg, amelyek nemcsak az ételek ízét dobják fel, hanem kellemes illatukkal a lakást is otthonosabbá, melegebbé teszik, miközben odakint már sokszor hűvös az időjárás.
Az alábbi receptet javasoljuk kipróbálni erre az időszakra.
Sült szilva diós morzsában
Hozzávalók 4 személyre:
500 g érett szilva
100 g dió vagy mogyoró
50 g mazsola vagy szárított áfonya
100 ml rum
3 evőkanál méz
2 teáskanál nádcukor
1,5 teáskanál Ízmester őrölt fahéj
vaj a forma kikenéséhez
500 ml vaníliafagylalt
Elkészítés módja:
A sütőt előmelegítjük 190 fokosra. A szilvákat megmossuk, elfelezzük, valamint kimagozzuk, majd összekeverjük a mazsolával és a rummal. Egy másik tálban összeállítjuk a morzsát, amelyhez összekeverjük a feldarabolt diót, a mézet, a cukrot és az őrölt fahéjat. Kisebb méretű sütőformákat vajazunk ki, szétosztjuk benne a szilvás mazsolát, majd rákanalazzuk a morzsát. Kb. 25 percig sütjük, amíg a magvak ropogósak lesznek, de a szilva még szaftos. Melegen, vaníliafagylalttal tálaljuk.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB