Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBPofonegyszerű recept, finom végeredmény. Akár szeretteinket is meglephetjük ezzel a finomsággal. Miután nem nehéz elkészíteni, ezért a gyerekek is kiválóan bevonhatók az elkészítésébe.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Vajazzunk ki egy kerek formájú csatos tortaformát, majd az alját papírral is béleljük ki.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
Egy nagy keverőtálban keverjük ki a tojásokat a cukorral. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd a tejfölt, a vanília kivonatot és a fahéjat.
Egy másik tálba szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sót és a sütőport.
Adjuk a lisztet fokozatosan a tojásos masszához és dolgozzuk össze.
Öntsük a massza felét a formába, szórjuk rá az eper felét, majd ismételjük meg a műveletet. A végén egy spatulával finoman nyomjuk bele az epreket a tésztamasszába.
Süssük kb. 50 percig, amíg a közepébe beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad tészta. Pihentessük egy 15 percet, mielőtt kivesszük a formából.
Ha szeretjük szórjuk meg a tortát tálalás előtt egy kevés porcukorral.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB