Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBPofonegyszerű recept, finom végeredmény. Akár Édesanyánkat is meglephetjük ezzel a finomsággal. Miután nem nehéz elkészíteni, ezért a gyerekek is kiválóan bevonhatók az elkészítésébe.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Vajazzunk ki egy kerek formájú csatos tortaformát, majd az alját papírral is béleljük ki.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
Egy nagy keverőtálban keverjük ki a tojásokat a cukorral. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd a tejfölt, a vanília kivonatot és a fahéjat.
Egy másik tálba szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sót és a sütőport.
Adjuk a lisztet fokozatosan a tojásos masszához és dolgozzuk össze.
Öntsük a massza felét a formába, szórjuk rá az eper felét, majd ismételjük meg a műveletet. A végén egy spatulával finoman nyomjuk bele az epreket a tésztamasszába.
Süssük kb. 50 percig, amíg a közepébe beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad tészta. Pihentessük egy 15 percet, mielőtt kivesszük a formából.
Ha szeretjük szórjuk meg a tortát tálalás előtt egy kevés porcukorral.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB