Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBPofonegyszerű recept, finom végeredmény. Akár Édesanyánkat is meglephetjük ezzel a finomsággal. Miután nem nehéz elkészíteni, ezért a gyerekek is kiválóan bevonhatók az elkészítésébe.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Vajazzunk ki egy kerek formájú csatos tortaformát, majd az alját papírral is béleljük ki.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
Egy nagy keverőtálban keverjük ki a tojásokat a cukorral. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd a tejfölt, a vanília kivonatot és a fahéjat.
Egy másik tálba szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sót és a sütőport.
Adjuk a lisztet fokozatosan a tojásos masszához és dolgozzuk össze.
Öntsük a massza felét a formába, szórjuk rá az eper felét, majd ismételjük meg a műveletet. A végén egy spatulával finoman nyomjuk bele az epreket a tésztamasszába.
Süssük kb. 50 percig, amíg a közepébe beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad tészta. Pihentessük egy 15 percet, mielőtt kivesszük a formából.
Ha szeretjük szórjuk meg a tortát tálalás előtt egy kevés porcukorral.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB