Kekszes mézeskalács golyók
Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
Mennyiség: 2 adag
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók a halhoz:
Hozzávalók a salátához:
Elkészítése:
A sült pisztránghoz először készítsük elő a halakat. Mossuk meg a friss pisztrángokat kívül-belül alaposan, majd szárítsuk meg papírtörlővel. Szórjuk meg mindkét oldalukat és a belsejüket az Ízmester fűszerkeverékkel, ügyelve arra, hogy egyenletesen befedje a halakat. Mossuk meg a narancsot, vágjuk vékony szeletekre, és helyezzünk néhány szeletet a halak belsejébe, hogy a sütés során ízesítse a húst. Locsoljuk meg kívülről a halakat vékonyan olívaolajjal, hogy szép aranybarna színt kapjanak a sütőben.
Melegítsük elő légkeverésen a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezzük rá az előkészített halakat. Süssük őket 20-25 percig, amíg a bőrük ropogósra pirul.
Amíg a halak sülnek, készítsük el a lencsesalátát. Szűrjük le a konzerv lencsét, és öblítsük át hideg vízzel alaposan, hogy eltávolítsuk a konzervlé maradványait. Tegyük egy tálba. Mossuk meg a zellerszárakat, vágjuk vékony szeletekre, és adjuk a lencséhez. Hámozzuk meg a lilahagymát, kockázzuk fel apróra, és keverjük a salátához.
Reszeljük le a narancs héját, majd csavarjuk ki a levét. Adjuk hozzá a salátához az olívaolajat, az Ízmester Fagyasztva szárított metélőhagymát, a narancsot, a tengeri sót és a frissen őrölt fekete borsot. Majd forgassuk össze alaposan, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
Tálaljuk a sült pisztrángokat tányérokra, halmozzuk melléjük a friss, ízletes lencsesalátát. Díszítsük az egészet néhány narancsszelettel, és tálaláskor facsarjunk egy keveset a halra, ha szeretnénk. Élvezzük ezt a könnyű, mégis ízletes fogást, amely tökéletes akár hétköznapi vacsorára, akár különleges alkalmakra!
Jó étvágyat!
Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBZöldfűszeres pácolt hússzeletek frissítő mediterrán salátával: omlós hús szárított paradicsommal, fetával és bazsalikommal.
TOVÁBBFrancia hagymakrémleves póréhagymával és fehérborral, amely egyszerre könnyed és ínycsiklandóan aromás, tökéletes téli leves.
TOVÁBB