Négysajtos tortilla
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
Mennyiség: 2 adag
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók a halhoz:
Hozzávalók a salátához:
Elkészítése:
A sült pisztránghoz először készítsük elő a halakat. Mossuk meg a friss pisztrángokat kívül-belül alaposan, majd szárítsuk meg papírtörlővel. Szórjuk meg mindkét oldalukat és a belsejüket az Ízmester fűszerkeverékkel, ügyelve arra, hogy egyenletesen befedje a halakat. Mossuk meg a narancsot, vágjuk vékony szeletekre, és helyezzünk néhány szeletet a halak belsejébe, hogy a sütés során ízesítse a húst. Locsoljuk meg kívülről a halakat vékonyan olívaolajjal, hogy szép aranybarna színt kapjanak a sütőben.
Melegítsük elő légkeverésen a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezzük rá az előkészített halakat. Süssük őket 20-25 percig, amíg a bőrük ropogósra pirul.
Amíg a halak sülnek, készítsük el a lencsesalátát. Szűrjük le a konzerv lencsét, és öblítsük át hideg vízzel alaposan, hogy eltávolítsuk a konzervlé maradványait. Tegyük egy tálba. Mossuk meg a zellerszárakat, vágjuk vékony szeletekre, és adjuk a lencséhez. Hámozzuk meg a lilahagymát, kockázzuk fel apróra, és keverjük a salátához.
Reszeljük le a narancs héját, majd csavarjuk ki a levét. Adjuk hozzá a salátához az olívaolajat, az Ízmester Fagyasztva szárított metélőhagymát, a narancsot, a tengeri sót és a frissen őrölt fekete borsot. Majd forgassuk össze alaposan, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
Tálaljuk a sült pisztrángokat tányérokra, halmozzuk melléjük a friss, ízletes lencsesalátát. Díszítsük az egészet néhány narancsszelettel, és tálaláskor facsarjunk egy keveset a halra, ha szeretnénk. Élvezzük ezt a könnyű, mégis ízletes fogást, amely tökéletes akár hétköznapi vacsorára, akár különleges alkalmakra!
Jó étvágyat!
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBKlasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBB