Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEz a recept finomabb kisebb méretű, zsenge cukkinivel ezért, ha tudunk, vásároljunk olyat hozzá. Elkészíthető a grillen vagy a sütőben is.
Elkészítési idő: 30 perc + 20 perc sütés.
Hozzávalók 4-5 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, majd hosszában félbevágjuk és kanállal kikaparjuk a belsejét.
A hagymákat megpucoljuk és finomra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és aranysárgára pirítjuk benne a fehérhagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és kevergetve kifehéredésig pirítjuk, hozzáöntjük a paradicsomszószt. Zöldfűszerekkel, borssal és sóval ízesítjük. Kb. 8-10 percet kis lángon rotyogtatjuk.
Felmelegítjük a sütőt 190 fokra vagy beforrósítjuk a grillt.
A cukkiniket megtöltjük a húsos keverékkel és egyenletesen elosztjuk rajta a sajtot. Olajozott tepsiben vagy a grillen kb. 18-20 percet sütjük. Zöldsalátával tálaljuk.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB