Mac&cheese leves
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB
Ez a recept finomabb kisebb méretű, zsenge cukkinivel ezért, ha tudunk, vásároljunk olyat hozzá. Elkészíthető a grillen vagy a sütőben is.
Elkészítési idő: 30 perc + 20 perc sütés.
Hozzávalók 4-5 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, majd hosszában félbevágjuk és kanállal kikaparjuk a belsejét.
A hagymákat megpucoljuk és finomra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és aranysárgára pirítjuk benne a fehérhagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és kevergetve kifehéredésig pirítjuk, hozzáöntjük a paradicsomszószt. Zöldfűszerekkel, borssal és sóval ízesítjük. Kb. 8-10 percet kis lángon rotyogtatjuk.
Felmelegítjük a sütőt 190 fokra vagy beforrósítjuk a grillt.
A cukkiniket megtöltjük a húsos keverékkel és egyenletesen elosztjuk rajta a sajtot. Olajozott tepsiben vagy a grillen kb. 18-20 percet sütjük. Zöldsalátával tálaljuk.
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBB