Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBEz a recept finomabb kisebb méretű, zsenge cukkinivel ezért, ha tudunk, vásároljunk olyat hozzá. Elkészíthető a grillen vagy a sütőben is.
Elkészítési idő: 30 perc + 20 perc sütés.
Hozzávalók 4-5 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, majd hosszában félbevágjuk és kanállal kikaparjuk a belsejét.
A hagymákat megpucoljuk és finomra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és aranysárgára pirítjuk benne a fehérhagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és kevergetve kifehéredésig pirítjuk, hozzáöntjük a paradicsomszószt. Zöldfűszerekkel, borssal és sóval ízesítjük. Kb. 8-10 percet kis lángon rotyogtatjuk.
Felmelegítjük a sütőt 190 fokra vagy beforrósítjuk a grillt.
A cukkiniket megtöltjük a húsos keverékkel és egyenletesen elosztjuk rajta a sajtot. Olajozott tepsiben vagy a grillen kb. 18-20 percet sütjük. Zöldsalátával tálaljuk.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB