Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBCukkini, feta sajt és ízletes szárított paradicsom. Adunk hozzá még pár tojást, friss paradicsomot és már is készen van az extrás, laktató reggeli vagy vacsora.
Hozzávalók 2 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük egy szitában, hogy lecsepeghessen.
Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat, majd üvegesre pároljuk benne a megtisztított, felkockázott vöröshagymát és fokhagymát.
A cukkiniből nyomkodjuk ki a felesleges vizet, tegyük egy keverőtálba, és adjuk hozzá a sült hagymákat, a lisztet és a felvert tojásokat. Ízesítsük oregánóval.
A paradicsomokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, a húsát kockákra vágjuk. A feta sajtot szintén felkockázzuk. Mindkettőt hozzáadjuk a cukkinis keverékhez és összedolgozzuk.
Egy hőálló edényt a maradék olajjal kikenjük, a cukkinis-tojásos keveréket beleöntjük, és 180 ° C-ra melegített sütőben 30-45 percig sütjük.
A rukkolát, a fenyőmagot és a csíkokra vágott paradicsomot salátástálban elrendezzük, és meglocsoljuk egy kevés, a szárított paradicsom üvegéből vett felöntő olajjal.
Tálalásnál a salátát kis adagokban, gusztusosan elrendezzük a tojáslepény tetején.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB