Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBA csőben sült tésztás fogásokat mindenki kedveli. Ezt a zöldséges fogást a hozzáadott szárított paradicsom íze tökéletesen kiegészíti. Aki nem tud hús nélkül élni, adhat hozzá felkockázott sonkát.
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A gombát és a hagymákat vékonyra szeljük, a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük.
Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, majd megsütjük a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot és a szárított paradicsomot.
A gombát egy külön serpenyőben pároljuk meg. Miután elpárologtattuk a vizet a gombáról, hozzáadjuk a spenótos keverékhez. A tölteléket ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük.
A tejszínhez hozzáadjuk a sajtot, majd csipetnyi szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük.
A tészta felét szétterítjük egy hőálló sütőedényben, majd rátesszük a töltelék felét és azt is szétterítjük. A rétegezést megismételjük. Ráöntjük a sajtos tejszínt, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB