Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEz az ebéd vagy vacsora 30 perc alatt elkészül és izgalmas ízeket tartogat. Dobjuk fel az étkezésünket quinoával, amely bőséges könnyen emészthető fehérjében. Vegetáriánusok helyettesítsék tofuval a csirkét.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2 főre:
Elkészítése:
A quinoát sós vízben főzzük puhára.
A húst megmossuk, szárazra töröljük és feldaraboljuk. Ízlés szerint fűszerezzük a csirke fűszerkeverékkel.
Olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, majd megsütjük rajta a csirkét. Amikor kész, hozzádobjuk a zöldségkeveréket.
Adjuk hozzá a paradicsomszószt, fedjük le és pároljuk alacsony lángon 5-10 percig. Adjuk hozzá ízlés szerint a fűszereket. Ha sok a leve, vegyük le a fedőt és úgy pároljuk össze.
Keverjük össze a zöldséges csirkét a quinoával. Ízlés szerint sózzuk. Tálalásnál megszórjuk a felkarikázott zöldhagymával és a csírával.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB