Túrógombóc epervelővel
Túrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBIzgalmasabb recept egy egyszerű sültcsirkénél, amely zsírszegény, rostdús és vitaminban gazdag fogás is egyben.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 1 főre:
Elkészítése:
A lisztet, a tojásfehérjét, a tejet, a vizet, az olajat és a sót simára keverjük.
Olajjal megkent serpenyőben süssük ki a palacsintát.
A húst megmossuk, megszárítjuk, fűszerezzük a sültcsirke fűszerkeverékkel, majd felkockázzuk és kevés zsiradékon megsütjük.
A zöldségeket megmossuk, a paprikát, a lilahagymát és a kelt vékonyra szeljük, hozzáadjuk a húshoz és 1-2 percig pirítjuk.
A joghurtot összekeverjük a fokhagymával, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk.
Kenjük meg a joghurttal a palacsintát, tegyük rá a zöldséges húsos tölteléket, tekerjük fel, és már kész is.
Túrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBB