Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Izgalmasabb recept egy egyszerű sültcsirkénél, amely zsírszegény, rostdús és vitaminban gazdag fogás is egyben.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 1 főre:
Elkészítése:
A lisztet, a tojásfehérjét, a tejet, a vizet, az olajat és a sót simára keverjük.
Olajjal megkent serpenyőben süssük ki a palacsintát.
A húst megmossuk, megszárítjuk, fűszerezzük a sültcsirke fűszerkeverékkel, majd felkockázzuk és kevés zsiradékon megsütjük.
A zöldségeket megmossuk, a paprikát, a lilahagymát és a kelt vékonyra szeljük, hozzáadjuk a húshoz és 1-2 percig pirítjuk.
A joghurtot összekeverjük a fokhagymával, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk.
Kenjük meg a joghurttal a palacsintát, tegyük rá a zöldséges húsos tölteléket, tekerjük fel, és már kész is.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB