Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBGyorsan elkészíthető egészséges fogás, dobozban akár munkahelyi ebédnek is kiváló. Ilyenkor az öntetet vigyük magunkkal egy kis üvegben és csak fogyasztás előtt öntsük rá a zöldségekre.
Hozzávalók 2 főre:
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk, szárazra töröljük, nagyobb darabokra vágjuk, beledörzsöljük a fűszerkeveréket, majd 1-2 evőkanál olívaolajon serpenyőben kisütjük. Félretesszük hűlni.
A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paradicsomot félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, a húsát falatnyi darabokra vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk majd vékonyan felszeleteljük. A gombát megmossuk, szárazra töröljük és vastagabb szeletekre vágjuk.
A spenótlevelet – ha szükséges – megmossuk, majd lecsepegtetjük. Elrendezzük a spenótot egy laposabb salátástálon. A sült csirkét apró falatokra tépkedjük, majd a paprikával, a gombával és a paradicsommal együtt elrendezzük a spenótleveleken. A fokhagyma granulátumot összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és sóval és rácsorgatjuk a salátára. Végül lilahagymával és frissen őrölt feketeborssal díszítjük.
Meleg bagettel nagyon finom vacsora vagy könnyű ebéd.
Tipp: aki nem szereti a nyers gombát, az összeállítás előtt kevés olívaolajon és 1 kávéskanál szárított kakukkfű hozzáadásával pirítsa meg a gombát.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB