Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBGyorsan elkészíthető egészséges fogás, dobozban akár munkahelyi ebédnek is kiváló. Ilyenkor az öntetet vigyük magunkkal egy kis üvegben és csak fogyasztás előtt öntsük rá a zöldségekre.
Hozzávalók 2 főre:
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk, szárazra töröljük, nagyobb darabokra vágjuk, beledörzsöljük a fűszerkeveréket, majd 1-2 evőkanál olívaolajon serpenyőben kisütjük. Félretesszük hűlni.
A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paradicsomot félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, a húsát falatnyi darabokra vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk majd vékonyan felszeleteljük. A gombát megmossuk, szárazra töröljük és vastagabb szeletekre vágjuk.
A spenótlevelet – ha szükséges – megmossuk, majd lecsepegtetjük. Elrendezzük a spenótot egy laposabb salátástálon. A sült csirkét apró falatokra tépkedjük, majd a paprikával, a gombával és a paradicsommal együtt elrendezzük a spenótleveleken. A fokhagyma granulátumot összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és sóval és rácsorgatjuk a salátára. Végül lilahagymával és frissen őrölt feketeborssal díszítjük.
Meleg bagettel nagyon finom vacsora vagy könnyű ebéd.
Tipp: aki nem szereti a nyers gombát, az összeállítás előtt kevés olívaolajon és 1 kávéskanál szárított kakukkfű hozzáadásával pirítsa meg a gombát.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB