Receptek

Csirkés avokádós tortilla

A krémes kecskesajttal készülő tortilla finom és egyszerűen elkészíthető fogás. Füstölt tofuval elkészítve vegetáriánus fogásként is tálalható.

 

Elkészítési idő: 30 perc + 1-2 óra pácolás.

Ha sietünk a pácolást elhagyhatjuk.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 tortilla lap
  • 1 nagyobb csirkemell
  • 2 evőkanál krémes kecskesajt
  • római saláta vagy más salátaféle
  • 1 érett avokádó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd tisztított fokhagyma
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 kis pohárka sűrű natúr joghurt
  • 1 evőkanál kapribogyó vagy szeletelt olajbogyó
  • fél citrom leve
  • 1 kis csomó friss metélőhagyma
  • 2 evőkanál Ízmester orosz mustár
  • 1 evőkanál Ízmester fűszerkeverék sültcsirkéhez

 

Elkészítése:

 

Pácot készítünk: egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat, 1 evőkanál mustárt, a szétnyomott fokhagymagerezdet és a fűszerkeveréket. A csirkét megmossuk, megszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, majd a pácba tesszük és pihentetjük lehetőleg legalább 1-2 órán át. Addig tegyük a hűtőbe.

Egy másik tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a kapribogyót, a másik evőkanál mustárt, a fél citrom levét és a felaprított metélőhagymát.

Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját, majd óvatosan húzzuk le a héját. Vágjuk fel vékony csíkokra a húsát.

A csirkét süssük ki forró serpenyőben, majd tegyük félre, hogy kicsit kihűljön.

A tortillákat kenjük meg a kecskesajttal. Tegyünk rájuk salátalevelet, sült csirkemellet, avokádó szeleteket és 1-2 evőkanálnyit a majonézes szószból. A tetejére, ha szeretjük, tegyünk egy kevés friss koriandert vagy petrezselyemlevelet, majd tekerjük fel.

Tálaljuk a majonézes szósz maradékával együtt. A tortillákat, aki szereti, óvatosan picit átmelegítheti a serpenyőben tálalás előtt.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás