Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBA krémes kecskesajttal készülő tortilla finom és egyszerűen elkészíthető fogás. Füstölt tofuval elkészítve vegetáriánus fogásként is tálalható.
Elkészítési idő: 30 perc + 1-2 óra pácolás.
Ha sietünk a pácolást elhagyhatjuk.
Hozzávalók 2 főre:
Elkészítése:
Pácot készítünk: egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat, 1 evőkanál mustárt, a szétnyomott fokhagymagerezdet és a fűszerkeveréket. A csirkét megmossuk, megszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, majd a pácba tesszük és pihentetjük lehetőleg legalább 1-2 órán át. Addig tegyük a hűtőbe.
Egy másik tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a kapribogyót, a másik evőkanál mustárt, a fél citrom levét és a felaprított metélőhagymát.
Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját, majd óvatosan húzzuk le a héját. Vágjuk fel vékony csíkokra a húsát.
A csirkét süssük ki forró serpenyőben, majd tegyük félre, hogy kicsit kihűljön.
A tortillákat kenjük meg a kecskesajttal. Tegyünk rájuk salátalevelet, sült csirkemellet, avokádó szeleteket és 1-2 evőkanálnyit a majonézes szószból. A tetejére, ha szeretjük, tegyünk egy kevés friss koriandert vagy petrezselyemlevelet, majd tekerjük fel.
Tálaljuk a majonézes szósz maradékával együtt. A tortillákat, aki szereti, óvatosan picit átmelegítheti a serpenyőben tálalás előtt.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB