Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEz a recept a finom tanyasi csirkemellet rókagombával és tejszínnel kombinálja. Tálaljuk tésztával vagy knédlivel és kész is a finom vacsora.
Elkészítési idő: 1 óra (+ a pácolás)
Hozzávalók 3-4 főre:
a páchoz:
a szószhoz:
Elkészítése:
Keverjük össze a pác hozzávalóit, a fokhagymagerezdeket présen keresztül nyomjuk bele. A csirkét mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk fel falatnyi csíkokra. A húst tegyük a pácba, és tegyük félre legalább 1 órára.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, valamint a tisztított rókagombát. Adjuk hozzá a tejszínt, majd a szárított paradicsomot. Fűszerezzük ételízesítővel és sűrítsük be a szószt.
A pácban érlelt húst forgassuk meg búzalisztben, majd süssük aranybarnára forró olajban. A felesleges zsiradékot csepegtessük le papírtörlőn.
A kész csirkemellet nyakon öntjük a vargányás szósszal és megszórjuk friss petrezselyemlevéllel. Nagyon finom tésztával.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB