Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBEz a recept a finom tanyasi csirkemellet rókagombával és tejszínnel kombinálja. Tálaljuk tésztával vagy knédlivel és kész is a finom vacsora.
Elkészítési idő: 1 óra (+ a pácolás)
Hozzávalók 3-4 főre:
a páchoz:
a szószhoz:
Elkészítése:
Keverjük össze a pác hozzávalóit, a fokhagymagerezdeket présen keresztül nyomjuk bele. A csirkét mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk fel falatnyi csíkokra. A húst tegyük a pácba, és tegyük félre legalább 1 órára.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, valamint a tisztított rókagombát. Adjuk hozzá a tejszínt, majd a szárított paradicsomot. Fűszerezzük ételízesítővel és sűrítsük be a szószt.
A pácban érlelt húst forgassuk meg búzalisztben, majd süssük aranybarnára forró olajban. A felesleges zsiradékot csepegtessük le papírtörlőn.
A kész csirkemellet nyakon öntjük a vargányás szósszal és megszórjuk friss petrezselyemlevéllel. Nagyon finom tésztával.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB