Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBEz a recept a finom tanyasi csirkemellet rókagombával és tejszínnel kombinálja. Tálaljuk tésztával vagy knédlivel és kész is a finom vacsora.
Elkészítési idő: 1 óra (+ a pácolás)
Hozzávalók 3-4 főre:
a páchoz:
a szószhoz:
Elkészítése:
Keverjük össze a pác hozzávalóit, a fokhagymagerezdeket présen keresztül nyomjuk bele. A csirkét mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk fel falatnyi csíkokra. A húst tegyük a pácba, és tegyük félre legalább 1 órára.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, valamint a tisztított rókagombát. Adjuk hozzá a tejszínt, majd a szárított paradicsomot. Fűszerezzük ételízesítővel és sűrítsük be a szószt.
A pácban érlelt húst forgassuk meg búzalisztben, majd süssük aranybarnára forró olajban. A felesleges zsiradékot csepegtessük le papírtörlőn.
A kész csirkemellet nyakon öntjük a vargányás szósszal és megszórjuk friss petrezselyemlevéllel. Nagyon finom tésztával.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB