Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Ez a recept a finom tanyasi csirkemellet rókagombával és tejszínnel kombinálja. Tálaljuk tésztával vagy knédlivel és kész is a finom vacsora.
Elkészítési idő: 1 óra (+ a pácolás)
Hozzávalók 3-4 főre:
a páchoz:
a szószhoz:
Elkészítése:
Keverjük össze a pác hozzávalóit, a fokhagymagerezdeket présen keresztül nyomjuk bele. A csirkét mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk fel falatnyi csíkokra. A húst tegyük a pácba, és tegyük félre legalább 1 órára.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, valamint a tisztított rókagombát. Adjuk hozzá a tejszínt, majd a szárított paradicsomot. Fűszerezzük ételízesítővel és sűrítsük be a szószt.
A pácban érlelt húst forgassuk meg búzalisztben, majd süssük aranybarnára forró olajban. A felesleges zsiradékot csepegtessük le papírtörlőn.
A kész csirkemellet nyakon öntjük a vargányás szósszal és megszórjuk friss petrezselyemlevéllel. Nagyon finom tésztával.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB