Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Szaftos, aranybarna csirke csicseriborsóval és zöldségekkel töltve – egy könnyen elkészíthető étel, amely bármely étkezést különlegessé tesz.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Oldjunk fel 100 g sót és 2 evőkanál szárnyas fűszerkeveréket 2 liter vízben. Helyezzük bele az egész csirkét és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
A sóoldatból kivett csirkét töröljük meg, kenjük meg olajjal, és dörzsöljük be ízlés szerint fűszerkeverékkel.
A töltelékhez vágjuk kockára a zöldségeket, majd keverjük össze a paradicsommal, csicseriborsóval, citrommal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Töltsük meg a csirkét, majd helyezzük egy tepsibe helyezett rácsra. A rács alá és köré tegyük a maradék zöldséget, hogy a húslé rácsöpögjön.
Süssük 180 °C-on aranybarnára kb. 1 óra 15 perc alatt.
Hagyjuk a húst 30 percig alufólia alatt pihenni, hogy megtartsa szaftosságát.
Tálaljuk a sült zöldségekkel és friss kovászos kenyérrel.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB