Egészben sült pisztráng lencsesalátával
Egészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBSzaftos, aranybarna csirke csicseriborsóval és zöldségekkel töltve – egy könnyen elkészíthető étel, amely bármely étkezést különlegessé tesz.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Oldjunk fel 100 g sót és 2 evőkanál szárnyas fűszerkeveréket 2 liter vízben. Helyezzük bele az egész csirkét és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
A sóoldatból kivett csirkét töröljük meg, kenjük meg olajjal, és dörzsöljük be ízlés szerint fűszerkeverékkel.
A töltelékhez vágjuk kockára a zöldségeket, majd keverjük össze a paradicsommal, csicseriborsóval, citrommal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Töltsük meg a csirkét, majd helyezzük egy tepsibe helyezett rácsra. A rács alá és köré tegyük a maradék zöldséget, hogy a húslé rácsöpögjön.
Süssük 180 °C-on aranybarnára kb. 1 óra 15 perc alatt.
Hagyjuk a húst 30 percig alufólia alatt pihenni, hogy megtartsa szaftosságát.
Tálaljuk a sült zöldségekkel és friss kovászos kenyérrel.
Egészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBZöldfűszeres pácolt hússzeletek frissítő mediterrán salátával: omlós hús szárított paradicsommal, fetával és bazsalikommal.
TOVÁBB