Holstein szelet
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBSzaftos, aranybarna csirke csicseriborsóval és zöldségekkel töltve – egy könnyen elkészíthető étel, amely bármely étkezést különlegessé tesz.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Oldjunk fel 100 g sót és 2 evőkanál szárnyas fűszerkeveréket 2 liter vízben. Helyezzük bele az egész csirkét és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
A sóoldatból kivett csirkét töröljük meg, kenjük meg olajjal, és dörzsöljük be ízlés szerint fűszerkeverékkel.
A töltelékhez vágjuk kockára a zöldségeket, majd keverjük össze a paradicsommal, csicseriborsóval, citrommal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Töltsük meg a csirkét, majd helyezzük egy tepsibe helyezett rácsra. A rács alá és köré tegyük a maradék zöldséget, hogy a húslé rácsöpögjön.
Süssük 180 °C-on aranybarnára kb. 1 óra 15 perc alatt.
Hagyjuk a húst 30 percig alufólia alatt pihenni, hogy megtartsa szaftosságát.
Tálaljuk a sült zöldségekkel és friss kovászos kenyérrel.
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBB