Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
A bruschetta tökéletes választás, ha valami gyorsan elkészíthető, de ínycsiklandó finomságot készítenénk. Friss paradicsom, illatos bazsalikom és ropogós kenyér: ezt a fogást ehetjük salátához vagy kínálhatjuk más ételek mellé kísérőként vagy akár előételként. Ha már kimerészkedtünk a kertbe és grillezgetünk, akkor ott is elkészíthetjük.
Hozzávalók 4 főre könnyű köretként:
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a grillt.
Közben az olajbogyókat vékonyan szeleteljük fel, a koktélparadicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A fetasajtot kockázzuk fel. Keverjük össze a zöldségeket a sóval, a feketeborssal és tépkedjünk rá pár bazsalikom leveleket. Még egyszer keverjük át.
A bagett szeleteket grillezzük meg, amíg szépen bebarnulnak. Dörzsöljünk a szeletekbe fokhagymát.
A zöldséges feltétet a meleg pirított bagett szeletekre halmozzuk, és ha szeretjük friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Azonnal tálaljuk!
Tipp: Ez az étel számtalan variációban elkészíthető. Aki szereti, grillezhet gombát, és a grillezett gombát nagyobb falatokra vágva, belekeverheti a zöldséges feltétbe. Készíthetjük sajt vagy olajbogyó nélkül és hozzáadhatunk akár grillezett piros paprikacsíkokat is.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB