Korhelyleves
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBA bruschetta tökéletes választás, ha valami gyorsan elkészíthető, de ínycsiklandó finomságot készítenénk. Friss paradicsom, illatos bazsalikom és ropogós kenyér: ezt a fogást ehetjük salátához vagy kínálhatjuk más ételek mellé kísérőként vagy akár előételként. Ha már kimerészkedtünk a kertbe és grillezgetünk, akkor ott is elkészíthetjük.
Hozzávalók 4 főre könnyű köretként:
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a grillt.
Közben az olajbogyókat vékonyan szeleteljük fel, a koktélparadicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A fetasajtot kockázzuk fel. Keverjük össze a zöldségeket a sóval, a feketeborssal és tépkedjünk rá pár bazsalikom leveleket. Még egyszer keverjük át.
A bagett szeleteket grillezzük meg, amíg szépen bebarnulnak. Dörzsöljünk a szeletekbe fokhagymát.
A zöldséges feltétet a meleg pirított bagett szeletekre halmozzuk, és ha szeretjük friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Azonnal tálaljuk!
Tipp: Ez az étel számtalan variációban elkészíthető. Aki szereti, grillezhet gombát, és a grillezett gombát nagyobb falatokra vágva, belekeverheti a zöldséges feltétbe. Készíthetjük sajt vagy olajbogyó nélkül és hozzáadhatunk akár grillezett piros paprikacsíkokat is.
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBB