Holstein szelet
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBAz aszalt gyümölcsök és a húsok párosítása igazi kulináris klasszikus, amely számos kultúrában mély gyökerekkel rendelkezik.
Az aszalt szilva például nemcsak édes, karamellás ízével, hanem enyhén savas karakterével is különleges harmóniát teremt a húsokkal, miközben természetes édességével kiemeli azok gazdag, szaftos ízeit.
A sós és édes ízek találkozása egyedülálló élményt nyújt: a bacon sós, füstös aromája gyönyörűen ellenpontozza a szilva édes lágyságát, míg a csirkemell semleges alapként szolgál, amely tökéletesen egyensúlyba hozza az ízeket.
Ez a kombináció nemcsak különleges alkalmakra ideális, de egyszerű elkészíthetősége miatt hétköznapi fogásként is remek választás, ha valami igazán emlékezetesre vágyunk az asztalnál.
Mennyiség: 2-3 adag
Elkészítési idő: 60 perc + pácolási idő
Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemelleket alaposan megmossuk, és papírtörlővel szárazra töröljük. A fél csirkemelleket középen vágjuk be, de ne vágjuk át teljesen, így könnyen tölthetővé válnak.
A csirkemelleket egy tálba tesszük, és ráöntjük az Ízmester folyékony fűszerpácot. Alaposan átforgatjuk, hogy minden szeletet bevonjon, majd legalább 30 percig, de akár 2 órára is hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Az aszalt szilvákat félbevágjuk, ha nagyobb darabok. Ezután a bepácolt csirkemellek közepére 5-6 szem aszalt szilvát helyezünk.
Minden töltött csirkemell köré 3-4 szelet bacont tekerünk, ügyelve arra, hogy a baconcsíkok szorosan fedjék egymást. A bacon végeit fogpiszkálóval megtűzhetjük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Egy sütőedényt kenjünk ki egy kevés olvasztott vajjal, majd helyezzük bele a megtöltött csirkemelleket. A tetejükre vágjunk 1-1 vékony szelet vajat, majd fedjük le szorosan alufóliával.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (légkeveréses mód). A csirkemelleket a sütőtálban a sütőbe tesszük, és 25-30 percig sütjük, amíg a hús teljesen átsül, de szaftos marad. Ha van maghőmérőnk, ellenőrizzük, hogy a csirke belső hőmérséklete eléri-e a 75 °C-ot. Vegyük le az alufóliát és 200 °C fokon pirítsuk 15-20 percig.
A kész csirkemelleket 5 percig pihenni hagyjuk, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk. Köretként burgonyapüré, friss saláta vagy párolt zöldségek remekül illenek hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBB