Receptek

Baconos-szilvás csirke

Az aszalt gyümölcsök és a húsok párosítása igazi kulináris klasszikus, amely számos kultúrában mély gyökerekkel rendelkezik.

Az aszalt szilva például nemcsak édes, karamellás ízével, hanem enyhén savas karakterével is különleges harmóniát teremt a húsokkal, miközben természetes édességével kiemeli azok gazdag, szaftos ízeit.

A sós és édes ízek találkozása egyedülálló élményt nyújt: a bacon sós, füstös aromája gyönyörűen ellenpontozza a szilva édes lágyságát, míg a csirkemell semleges alapként szolgál, amely tökéletesen egyensúlyba hozza az ízeket.

Ez a kombináció nemcsak különleges alkalmakra ideális, de egyszerű elkészíthetősége miatt hétköznapi fogásként is remek választás, ha valami igazán emlékezetesre vágyunk az asztalnál.

Mennyiség: 2-3 adag

Elkészítési idő: 60 perc + pácolási idő

Hozzávalók:

Elkészítése:

A csirkemelleket alaposan megmossuk, és papírtörlővel szárazra töröljük. A fél csirkemelleket középen vágjuk be, de ne vágjuk át teljesen, így könnyen tölthetővé válnak.

A csirkemelleket egy tálba tesszük, és ráöntjük az Ízmester folyékony fűszerpácot. Alaposan átforgatjuk, hogy minden szeletet bevonjon, majd legalább 30 percig, de akár 2 órára is hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Az aszalt szilvákat félbevágjuk, ha nagyobb darabok. Ezután a bepácolt csirkemellek közepére 5-6 szem aszalt szilvát helyezünk.

Minden töltött csirkemell köré 3-4 szelet bacont tekerünk, ügyelve arra, hogy a baconcsíkok szorosan fedjék egymást. A bacon végeit fogpiszkálóval megtűzhetjük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

Egy sütőedényt kenjünk ki egy kevés olvasztott vajjal, majd helyezzük bele a megtöltött csirkemelleket. A tetejükre vágjunk 1-1 vékony szelet vajat, majd fedjük le szorosan alufóliával.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (légkeveréses mód). A csirkemelleket a sütőtálban a sütőbe tesszük, és 25-30 percig sütjük, amíg a hús teljesen átsül, de szaftos marad. Ha van maghőmérőnk, ellenőrizzük, hogy a csirke belső hőmérséklete eléri-e a 75 °C-ot. Vegyük le az alufóliát és 200 °C fokon pirítsuk 15-20 percig.

A kész csirkemelleket 5 percig pihenni hagyjuk, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk. Köretként burgonyapüré, friss saláta vagy párolt zöldségek remekül illenek hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás