Receptek

Babkrémleves sült kolbásszal

Ez a gazdag babos krémleves füstölt kolbászkarikákkal tökéletes választás egy kiadós étkezéshez. Könnyen elkészíthető, ízletes leves, amely finom zöldségekkel, fehérbabbal és házias alaplével készül. A füstölt kolbászkarikák ropogós textúrája és gazdag íze tökéletesen kiegészíti a selymes levest. Friss petrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal tálalva igazi ínycsiklandó fogás.

Mennyiség: 4 adag

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

Készítsük elő az alapanyagokat: a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a burgonyát és sárgarépát vágjuk kis kockákra, a kolbászt pedig karikázzuk fel.

Hevítsük fel a zsírt egy lábasban, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és enyhén pirítsuk meg.

Miután a hagyma megpirult, a bab kivételével adjuk hozzá a többi zöldséget, és pirítsuk őket. Ha a lábas alján egy kis pörzsanyag keletkezik, ne aggódjunk, mert a folyadék feloldja majd, még finomabbá téve a krémlevest.
Főzzük a zöldségeket az alaplében majdnem puhára, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, mivel a babbal együtt is főzni fog még pár percet.

Ízesítsük sóval, borssal és ételízesítővel, és tegyük bele a babérleveleket.

Miközben a leves fő, egy serpenyőben pirítsuk meg a füstölt kolbászkarikákat.

Ha a zöldségek már félig puhák, adjuk hozzá a lecsepegtetett fehérbabot. A burgonya és a zöldségek a babbal együtt kellő sűrűséget adnak a levesnek, így nincs szükség egyéb sűrítő anyagra vagy tejtermékre.

Főzzük a levest 20-25 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután turmixoljuk a levest botmixerrel, majd szűrjük át egy konyhai szűrőn is.

Tálaláskor helyezzük rá a pirított kolbászkarikákat, és ha szeretnénk, egy kis kolbászzsírt is csepegtethetünk rá.
Díszítsük friss petrezselyemmel, és kínáljuk pirított kenyérkockákkal.

Jó étvágyat kívánunk!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás