Holstein szelet
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEz a gazdag babos krémleves füstölt kolbászkarikákkal tökéletes választás egy kiadós étkezéshez. Könnyen elkészíthető, ízletes leves, amely finom zöldségekkel, fehérbabbal és házias alaplével készül. A füstölt kolbászkarikák ropogós textúrája és gazdag íze tökéletesen kiegészíti a selymes levest. Friss petrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal tálalva igazi ínycsiklandó fogás.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Készítsük elő az alapanyagokat: a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a burgonyát és sárgarépát vágjuk kis kockákra, a kolbászt pedig karikázzuk fel.
Hevítsük fel a zsírt egy lábasban, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és enyhén pirítsuk meg.
Miután a hagyma megpirult, a bab kivételével adjuk hozzá a többi zöldséget, és pirítsuk őket. Ha a lábas alján egy kis pörzsanyag keletkezik, ne aggódjunk, mert a folyadék feloldja majd, még finomabbá téve a krémlevest.
Főzzük a zöldségeket az alaplében majdnem puhára, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, mivel a babbal együtt is főzni fog még pár percet.
Ízesítsük sóval, borssal és ételízesítővel, és tegyük bele a babérleveleket.
Miközben a leves fő, egy serpenyőben pirítsuk meg a füstölt kolbászkarikákat.
Ha a zöldségek már félig puhák, adjuk hozzá a lecsepegtetett fehérbabot. A burgonya és a zöldségek a babbal együtt kellő sűrűséget adnak a levesnek, így nincs szükség egyéb sűrítő anyagra vagy tejtermékre.
Főzzük a levest 20-25 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután turmixoljuk a levest botmixerrel, majd szűrjük át egy konyhai szűrőn is.
Tálaláskor helyezzük rá a pirított kolbászkarikákat, és ha szeretnénk, egy kis kolbászzsírt is csepegtethetünk rá.
Díszítsük friss petrezselyemmel, és kínáljuk pirított kenyérkockákkal.
Jó étvágyat kívánunk!
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBB