Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Ez a gazdag babos krémleves füstölt kolbászkarikákkal tökéletes választás egy kiadós étkezéshez. Könnyen elkészíthető, ízletes leves, amely finom zöldségekkel, fehérbabbal és házias alaplével készül. A füstölt kolbászkarikák ropogós textúrája és gazdag íze tökéletesen kiegészíti a selymes levest. Friss petrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal tálalva igazi ínycsiklandó fogás.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Készítsük elő az alapanyagokat: a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a burgonyát és sárgarépát vágjuk kis kockákra, a kolbászt pedig karikázzuk fel.
Hevítsük fel a zsírt egy lábasban, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és enyhén pirítsuk meg.
Miután a hagyma megpirult, a bab kivételével adjuk hozzá a többi zöldséget, és pirítsuk őket. Ha a lábas alján egy kis pörzsanyag keletkezik, ne aggódjunk, mert a folyadék feloldja majd, még finomabbá téve a krémlevest.
Főzzük a zöldségeket az alaplében majdnem puhára, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, mivel a babbal együtt is főzni fog még pár percet.
Ízesítsük sóval, borssal és ételízesítővel, és tegyük bele a babérleveleket.
Miközben a leves fő, egy serpenyőben pirítsuk meg a füstölt kolbászkarikákat.
Ha a zöldségek már félig puhák, adjuk hozzá a lecsepegtetett fehérbabot. A burgonya és a zöldségek a babbal együtt kellő sűrűséget adnak a levesnek, így nincs szükség egyéb sűrítő anyagra vagy tejtermékre.
Főzzük a levest 20-25 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután turmixoljuk a levest botmixerrel, majd szűrjük át egy konyhai szűrőn is.
Tálaláskor helyezzük rá a pirított kolbászkarikákat, és ha szeretnénk, egy kis kolbászzsírt is csepegtethetünk rá.
Díszítsük friss petrezselyemmel, és kínáljuk pirított kenyérkockákkal.
Jó étvágyat kívánunk!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB