Receptek

Árpagyöngy saláta paradicsommal és mogyoróval

Ajánlatunk egy nem mindennapi kombinációjú saláta.

Hozzávalók 3-4 személyre:

a salátához:

  • 500 g árpagyöngy
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 csomó friss petrezselyem
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 8 szem fekete olajbogyó
  • 8 szem zöld olajbogyó
  • 2 evőkanál szárított rák
  • 2 evőkanál vaj
  • 100 g földimogyoró
  • 2 evőkanál vegyes virágméz

az ízesítéshez:

 

Elkészítése:

Az árpát puhára főzzük. A paradicsom héját lehúzzuk, az uborkát meghámozzuk, és mindkettőt felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, majd felszeleteljük. Az olajbogyókat félbe vágjuk.

Egy nagy tálba tesszük a saláta hozzávalóit a mogyoró és a méz kivételével. A salátát ízlésünk szerint fűszerezzük egy picike fahéjjal, valamint sóval és borssal.

A mogyorót vajon a mézzel összesütjük, átpirítjuk.

A salátát kínálótálakba kanalazzuk, és a pirított mogyoróval, petrezselyemmel, valamint a főtt és félbevágott tojásokkal díszítjük.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás