Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBA chia magas rosttartalmú étel, amely nagyon finom egészséges desszertként tálalva. Behűtve még finomabb. Most egy vegetáriánus verziót mutatunk, amit tehéntejjel is elkészíthetünk, de ebben az esetben zsíros tejet válasszunk.
Hozzávalók 2 főre:
Elkészítése:
Melegítsük fel a tejet, de ne forraljuk fel, csak langyosítsuk meg. Ha használunk cukrot, akkor oldjuk fel a tejben. Keverjük bele a tejbe a chia magokat és a fahéjat. Alaposan dolgozzuk össze, hogy a magok egyenletesen duzzadjanak, illetve szívják majd fel a tejet. Ezután keverjük bele a datolya felét is.
Osszuk szét rögtön tálalótálakba vagy poharakba és miután teljesen kihűlt, tegyük a hűtőbe 3-4 órára.
Tálalásnál szórjuk meg áfonyával és díszítsük friss mentalevelekkel.
Feldobhatjuk a tálalást kókuszreszelékkel és félbevágott eperdarabokkal is.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB