Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA chia magas rosttartalmú étel, amely nagyon finom egészséges desszertként tálalva. Behűtve még finomabb. Most egy vegetáriánus verziót mutatunk, amit tehéntejjel is elkészíthetünk, de ebben az esetben zsíros tejet válasszunk.
Hozzávalók 2 főre:
Elkészítése:
Melegítsük fel a tejet, de ne forraljuk fel, csak langyosítsuk meg. Ha használunk cukrot, akkor oldjuk fel a tejben. Keverjük bele a tejbe a chia magokat és a fahéjat. Alaposan dolgozzuk össze, hogy a magok egyenletesen duzzadjanak, illetve szívják majd fel a tejet. Ezután keverjük bele a datolya felét is.
Osszuk szét rögtön tálalótálakba vagy poharakba és miután teljesen kihűlt, tegyük a hűtőbe 3-4 órára.
Tálalásnál szórjuk meg áfonyával és díszítsük friss mentalevelekkel.
Feldobhatjuk a tálalást kókuszreszelékkel és félbevágott eperdarabokkal is.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB