Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBFinom házi készítésű kenyér kétféle olajbogyóval, zöldfűszerekkel, dióval. Remek választás zöldséges vagy húsos krémekhez, szendvicsekhez. Kitűnő kísérője sajtoknak, száraz kolbászoknak vagy akár zöldségkrémleveseknek.
Elkészítési idő: 1 óra + a tészta kelesztése.
Hozzávalók 5+ főre:
Elkészítése:
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük az élesztőt, a korpát, a zöldfűszereket és a sót, majd beleöntünk ½ liter kézmeleg vizet. Alaposan összekeverjük, a tésztát átgyúrjuk.
Kisebb darabokra vágjuk az olajbogyókat és a diót. A tökmaggal együtt hozzágyúrjuk őket a tésztához.
Kivajazunk egy kenyérsütő formát, majd megszórjuk és körbe futtatjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a tésztát, a tetejét egyenletesre dolgozzuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A kenyeret kb. 1 órán át sütjük.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB