Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB
Finom házi készítésű kenyér kétféle olajbogyóval, zöldfűszerekkel, dióval. Remek választás zöldséges vagy húsos krémekhez, szendvicsekhez. Kitűnő kísérője sajtoknak, száraz kolbászoknak vagy akár zöldségkrémleveseknek.
Elkészítési idő: 1 óra + a tészta kelesztése.
Hozzávalók 5+ főre:
Elkészítése:
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük az élesztőt, a korpát, a zöldfűszereket és a sót, majd beleöntünk ½ liter kézmeleg vizet. Alaposan összekeverjük, a tésztát átgyúrjuk.
Kisebb darabokra vágjuk az olajbogyókat és a diót. A tökmaggal együtt hozzágyúrjuk őket a tésztához.
Kivajazunk egy kenyérsütő formát, majd megszórjuk és körbe futtatjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a tésztát, a tetejét egyenletesre dolgozzuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A kenyeret kb. 1 órán át sütjük.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB