Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBNagy sláger manapság a hummusz, mert nagyon finom, egészséges és sokféleképpen variálható. Mi most egy olyan variációt mutatunk, amelyhez nem szükséges az egyébként borsos árú tahiniből bevásárolni, elég egy jó teljesítményű mixer.
Hozzávalók egy nagy adag mártogatóshoz:
• 1 konzerv konyhakész (főtt) csicseriborsó (400 g)
• ½ üveg Ízmester szárított paradicsom
• 50 ml olívaolaj
• 4 evőkanál szezámmag
• 2 evőkanál Ízmester fokhagyma granulátum
• késhegynyi Ízmester őrölt fűszerkömény
• kevés víz
• só az ízesítéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük a turmixgépbe és dolgozzuk simára, ez akár perceket is igénybe vehet. Ha a massza nagyon sűrű, akkor adjunk hozzá apránként egy kevés vizet.Csak a végén sózzuk, mert a szezámmag önmagában is sós ízt biztosít.
Tálalhatjuk krékerrel, vastagabb hasábokra vágott répával, szárzellerrel, kígyóuborkával vagy pirítóssal.
A hűtőben lefedve kb. 1 hétig eltartható.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB