Krumplis tészta
Ez az étel a magyar paraszti konyha jellegzetessége, hiszen olcsó, de laktató alapanyagokból áll, és könnyen elkészíthető nagyobb mennyiségben is.
TOVÁBBPróbáljuk ki ezt a finom és tápláló ételt legközelebb, amikor tésztát főzünk. Ha teljes kiőrlésű spagettit választunk, akkor magasabb rosttartalmú fogást kapunk.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 1-2 főre:
Elkészítése:
Forraljunk vizet a tésztához. Közben csepegtessük le a szardellát, a kapribogyót és az olajbogyót. Az olajbogyót vágjuk félbe.
Forró serpenyőben olívaolajon süssük át a szardellát és a chilit. Sütés közben nyomkodjuk szét fakanállal a szardellákat. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fokhagymát és kis lángon főzzük 15-20 percet a mártást.
A tésztát közben al dente megfőzzük, lecsepegtetjük (a főzővízből félreteszünk) és még melegen hozzákeverjük a mártáshoz. Adjunk hozzá kis adagokban kevés főzővizet, ha a tészta a mártással túl sűrű lenne.
Ez az étel a magyar paraszti konyha jellegzetessége, hiszen olcsó, de laktató alapanyagokból áll, és könnyen elkészíthető nagyobb mennyiségben is.
TOVÁBBFinoman fűszerezett, szaftos máj hagymával és fokhagymával vörösboros-paradicsomos szószban. Tökéletes étel egy kiadós vacsorához!
TOVÁBBA cukkinis burgonyakrémleves lágyan krémes textúrájú és nagyon finom. Tökéletes ebédre vagy könnyű vacsorához. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is szeretik.
TOVÁBB