Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBB
Rizzsel, lencsével és paradicsommal töltött paprika
Tápláló és finom fogást ajánlunk, amely tele van finom vitaminokkal. Egyszerű megoldás, ha van otthon maradék főtt rizs vagy lencse. Aki szereti, tálalja fokhagyma mártással a gazdagabb ízekért.
Elkészítési idő: 1 óra.
Hozzávalók 1-2 fő részére:
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A fodros kelt megmossuk, a kemény részeket kivágjuk, és pici falatkákra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy forró serpenyőben olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fodros kelt és a fűszereket és 10 percig alacsony lángon főzzük. Hozzáadjuk a rizst és a lencsét, alaposan összekeverjük.
A paprikákat megtöltjük a keverékkel és hőálló edénybe tesszük. 180 fokon 30 percet sütjük.
Tálalásnál megszórjuk pirított tökmaggal.
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB