Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Ebben a kicsit extrás receptben a mustáros krémmel és fűszerekkel, valamint baconnel felturbózott marhacombot egy fűszeres mártásban is megrotyogtatjuk a legfinomabb ízek érdekében. Kiváló fogás hétvégére, családi ünnepekre.
Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Hozzávalók 6 főre:
a mustáros szószhoz:
a további ízesítéshez:
a körethez:
Elkészítése:
A húshoz vágjuk finomra a hagymákat és a fokhagymát és az olívaolajon pirítsuk üvegesre. Az uborkát és a bacont felszeleteljük.
A húst vastag szeletekre vágjuk, vágódeszkán lefedve finomon klopfolóval megdolgozzuk.
Kenjük meg az előkészített hússzeletek egyik oldalát mustárral, majd szórjunk rá a fokhagymás fűszersóból, tegyünk rá a szeletelt uborkából, a baconből és a hagymás keverékből, majd óvatosan és szorosan tekerjük fel, és tűzzük össze hústűvel vagy esetleg fogpiszkálóval. Hintsük meg a roládokat liszttel, majd süssük őket forró olajon aranybarnára mindkét oldalukon.
Egy mélyebb serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát és a hagymákat, majd adjuk hozzá a mustárt, a bort és az alaplevet, és főzzük a mártást kb. a felére. Tegyük bele a marhahúst és alacsony lángon gyöngyözve, lefedve főzzük puhára (kb. 1-1,5 óra alatt).
A körethez a krumplit megszórjuk a krumpli fűszerkeverékkel és finoman, serpenyőben olvasztott vajon átpirítjuk.
A roládokat vegyük ki a mártásból és a serpenyőben maradt szószt ízesítsük ízlés szerint további mustárral. Ha a szósz nagyon híg, kissé beránthatjuk.
Tálaláskor a húst és a krumplit nyakon öntjük a mustáros szósszal. Mellé kapros-tejfölös uborka salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánunk!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB