Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBNagyon izgalmasan hangzik és finom is. Füstölt csirke, illatos gomba, friss spenót. Mi legyen ebéd vagy könnyű vacsora? Próbáld ki mindenképpen!
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Főzzük puhára az árpagyöngyöt, majd szűrjük le.
Egy nagy és mély serpenyőben vagy wokban süssük össze az olajon a vékonyan felszeletelt hagymát, a feldarabolt fokhagymát és gombát. Sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük (a chilivel csak óvatosan) és a sütési idő végén 1-2 percre dobjuk hozzá a spenót leveleket is. Vegyük le a tűzről.
Keverjük össze a sült zöldségeket az árpagyönggyel és a csíkokra vágott csirkehússal. Adjuk hozzá az olajbogyókat, a kapribogyót és a feldarabolt szárított paradicsomot. Kóstoljunk és fűszerezzük, ha szükséges.
Tálalás előtt a tetejére morzsoljuk a feta sajtot és a friss zöldfűszerekkel díszítjük.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB