Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBGyorsan elkészíthető egészséges fogás, dobozban akár munkahelyi ebédnek is kiváló. Ilyenkor az öntetet vigyük magunkkal egy kis üvegben és csak fogyasztás előtt öntsük rá a zöldségekre.
Hozzávalók 2 főre:
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk, szárazra töröljük, nagyobb darabokra vágjuk, beledörzsöljük a fűszerkeveréket, majd 1-2 evőkanál olívaolajon serpenyőben kisütjük. Félretesszük hűlni.
A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paradicsomot félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, a húsát falatnyi darabokra vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk majd vékonyan felszeleteljük. A gombát megmossuk, szárazra töröljük és vastagabb szeletekre vágjuk.
A spenótlevelet – ha szükséges – megmossuk, majd lecsepegtetjük. Elrendezzük a spenótot egy laposabb salátástálon. A sült csirkét apró falatokra tépkedjük, majd a paprikával, a gombával és a paradicsommal együtt elrendezzük a spenótleveleken. A fokhagyma granulátumot összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és sóval és rácsorgatjuk a salátára. Végül lilahagymával és frissen őrölt feketeborssal díszítjük.
Meleg bagettel nagyon finom vacsora vagy könnyű ebéd.
Tipp: aki nem szereti a nyers gombát, az összeállítás előtt kevés olívaolajon és 1 kávéskanál szárított kakukkfű hozzáadásával pirítsa meg a gombát.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB