Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBGyorsan elkészíthető egészséges fogás, dobozban akár munkahelyi ebédnek is kiváló. Ilyenkor az öntetet vigyük magunkkal egy kis üvegben és csak fogyasztás előtt öntsük rá a zöldségekre.
Hozzávalók 2 főre:
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk, szárazra töröljük, nagyobb darabokra vágjuk, beledörzsöljük a fűszerkeveréket, majd 1-2 evőkanál olívaolajon serpenyőben kisütjük. Félretesszük hűlni.
A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paradicsomot félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, a húsát falatnyi darabokra vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk majd vékonyan felszeleteljük. A gombát megmossuk, szárazra töröljük és vastagabb szeletekre vágjuk.
A spenótlevelet – ha szükséges – megmossuk, majd lecsepegtetjük. Elrendezzük a spenótot egy laposabb salátástálon. A sült csirkét apró falatokra tépkedjük, majd a paprikával, a gombával és a paradicsommal együtt elrendezzük a spenótleveleken. A fokhagyma granulátumot összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és sóval és rácsorgatjuk a salátára. Végül lilahagymával és frissen őrölt feketeborssal díszítjük.
Meleg bagettel nagyon finom vacsora vagy könnyű ebéd.
Tipp: aki nem szereti a nyers gombát, az összeállítás előtt kevés olívaolajon és 1 kávéskanál szárított kakukkfű hozzáadásával pirítsa meg a gombát.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB