Egyedi fűszer

Szegfűszeg

egész

Az egész szegfűszeg, mint fűszer, a szegfűszegfa válogatott és szárított virágbimbóit takarja. A konyhánkban található szegfűszeg számos lehetőséget kínál az édes és a fűszeres ételek egyedi ízének kialakítására.

Súly: 280 g

TUDTA…

A fűszerként használt szegfűszeg közvetlenül a virágzás előtt gyűjtött, majd kiszárított virágbimbó, amely a fűszeres mirtusz családjába tartozik. A bimbók alakja szögre emlékeztet, innen ered a szegfűszeg név.

FELHASZNÁLÁSA

Az egész szegfűszeget borokhoz, likőrökhöz, valamint pácokhoz és húskészítményekhez használják. Az amerikaiak szegfűszeget szúrnak a sült sonkába. A németek fűszeres kenyér kiegészítéseként használják.

A szegfűszeg kiváló ízesítő kompótokhoz, szószokhoz, gombás vagy halas pácokhoz, valamint sültekhez. A hagymával és a babérlevéllel együtt a vörös káposztához ajánljuk. Az őrölt szegfűszeg a mézeskalács és különféle egyéb illatos sütemények fontos hozzávalója.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás