Receptek

Zöldspárgás omlett feta sajttal

Itt a spárga szezonja, amely pillanatok alatt véget is ér majd, ezért minél hamarabb vegyünk és együnk sok-sok spárgát. Rostdús, egészséges és finom!

A zöldspárga egyik klasszikus és nagyon ízletes elkészítési módja a felturbózott omlett.

Hozzávalók 2-3 főre:

Elkészítése:

A zöldspárgát megmossuk, megtisztítjuk, az esetleges fás végeket levágjuk. Szeleteljük a spárgákat (ha szükséges) olyan hosszúságúra, hogy kényelmesen elférjenek a serpenyőben, amelyben a fogást elkészítjük.

Ehhez a fogáshoz olyan serpenyőt használjunk, amelynek nem műanyag a nyele, vagy alaposan tekerjük be fóliával, mert a sütőben is használjuk majd.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk össze a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a spárgát, 2-3 percig kevergetve pirítjuk, sózzuk-borsozzuk. Adjuk hozzá a szalonnát, és további 1-2 percig pirítjuk.

A tojásokat közben felverjük, sózzuk-borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük. Ráöntjük a spárgára, és a tűzhely hőfokát levesszük közepesre. Kb. 3-4 percet főzzük így. Félrehúzzuk, rámorzsoljuk a tetejére a feta sajtot és betoljuk a sütőbe. Pár percig grillezzük, amíg a tojás megszilárdul és a sajt megolvad.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás