Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBA mediterrán étrend a Földközi-tenger térségében élő emberek hagyományos étkezési szokásain alapul.
Ez az étrend nem csak az egészséges táplálkozást helyezi előtérbe, hanem a közösségi étkezés és az aktív életmód fontosságát is hangsúlyozza. Számos kutatás szerint a mediterrán étrend hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez és más egészségügyi előnyökkel járhat.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst mossuk át, majd enyhén klopfoljuk át a szeleteket. Locsoljuk meg a húst a folyékony fűszerpáccal. A kezünkkel alaposan dörgöljük be a szeleteket, majd lefedve tegyük hűtőbe minimum egy órára. Ha van időnk hagyjuk pihenni a húst akár egész éjszakán át!
Amíg a hús pihen, készítsük el a salátát. A szárított paradicsomról öntsük le a rajta lévő olaj felét egy kisebb tálba, majd a paradicsomokat daraboljuk három-négy részbe.
A leszűrt olajhoz adjunk egy kevés mustárt, citromlevet, vörösborecetet, sót, borsot. Keverjük el, ez lesz a saláta dresszingje.
A kígyóuborkát mossuk meg, vágjuk hosszában négy részre, majd kockázzuk fel. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
A fetát morzsoljuk hozzá, a bazsalikom leveleket pedig távolítsuk el a szártól. Tegyük a hozzávalókat egy tálba, öntsük le a saláta öntettel, majd keverjük el alaposan.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd közepes hőfokon oldalanként 8-10 perc alatt süssük készre a hússzeleteket.
Ezután nincs más hátra, csak a tálalás! Jó étvágyat!
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB