Receptek

Póréhagyma krémleves ropogós szalonnával

Nagyon finom krémlevesünkhöz ropogós bacon szalonnát, pirított napraforgómagot és friss metélőhagymát javasolunk. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 4 póréhagyma fehér része
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 krumpli
  • 1 liter Lacikonyha tyúkhúsleves alaplé
  • 100 g krémsajt
  • 200 ml 30%-os tejszín
  • 200 g húsos szalonna
  • 1 csomó metélőhagyma
  • ½ bögre napraforgómag
  • ½ bögre olívaolaj
  • 2 evőkanál tisztított vaj
  • Ízmester őrölt fehérbors

Elkészítése:

A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, a fehér végét felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.

Egy nagyobb méretű lábosban az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a póréhagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, majd öntsük fel az alaplével és főzzük puhára a zöldségeket.

A húsos szalonnát vágjuk falatnyi darabokra, és serpenyőben süssük ropogósra. Egy papírtörlőn óvatosan itassuk fel a felesleges zsírt, majd a kisült szalonnát tálalásig tegyük félre.

A levest krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a krémsajtot. A levest átmelegítjük.

A metélőhagymát felaprítjuk. A napraforgómagot szárazon megpirítjuk.

Ízlés szerint sóval és fehérborssal fűszerezzük.

A kész levest tányérokba merjük, a tetején pedig ízlésünk szerint elrendezzük a ropogós szalonnát, a metélőhagymát és a pirított napraforgómagot, illetve rácsorgatunk egy kevés tisztított vajat.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás