Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBNagyon finom krémlevesünkhöz ropogós bacon szalonnát, pirított napraforgómagot és friss metélőhagymát javasolunk. Próbáld ki Te is!
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, a fehér végét felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy nagyobb méretű lábosban az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a póréhagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, majd öntsük fel az alaplével és főzzük puhára a zöldségeket.
A húsos szalonnát vágjuk falatnyi darabokra, és serpenyőben süssük ropogósra. Egy papírtörlőn óvatosan itassuk fel a felesleges zsírt, majd a kisült szalonnát tálalásig tegyük félre.
A levest krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a krémsajtot. A levest átmelegítjük.
A metélőhagymát felaprítjuk. A napraforgómagot szárazon megpirítjuk.
Ízlés szerint sóval és fehérborssal fűszerezzük.
A kész levest tányérokba merjük, a tetején pedig ízlésünk szerint elrendezzük a ropogós szalonnát, a metélőhagymát és a pirított napraforgómagot, illetve rácsorgatunk egy kevés tisztított vajat.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB