Csirkés-zöldséges saslik joghurtos szósszal
A nyárssal grillen és sütőben is dolgozhatsz. Nagyon sokféle hozzávalót felhasználhatsz az elkészítéséhez, és egy biztos - egy szempillantás alatt eltűnik majd a tányérokról a grillről! Próbáld ki!
TOVÁBBKlasszikus és szép saláta. Kulcsa a jó minőségű alapanyagok és a finom öntet.
Hozzávalók 2 főre:
az öntethez:
Elkészítése:
A babot puhára főzzük enyhén sós vízben, majd kihűtjük.
A tojásokból keménytojást főzünk. Kihűtjük, meghámozzuk és darabokra vágjuk.
A burgonyát megmossuk, puhára főzzük, lehűtjük, és kockákra vágjuk.
A salátát megtisztítjuk, levelekre szedjük. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk.
Szeleteljük fel a lilahagymát és a metélőhagymát.
A paprikákat kimagozzuk és csíkokra vágjuk.
Tegyük a saláta alapanyagait egy tálba és öntsük le a mártással. Szórjuk meg metélőhagymával és frissen őrölt színes borssal.
Az öntethez az ecetben feloldjuk a sót, beletesszük a borsot és kis adagokban folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az olívaolajat és a mustárt. Érdemes habverővel dolgozni.
Tipp: a salátát helyettesítheti rukkolával, madársalátával vagy bármilyen más salátával. Jól mutat hozzá a magos mustár.
A nyárssal grillen és sütőben is dolgozhatsz. Nagyon sokféle hozzávalót felhasználhatsz az elkészítéséhez, és egy biztos - egy szempillantás alatt eltűnik majd a tányérokról a grillről! Próbáld ki!
TOVÁBBEz a leves tökéletesen felmelegít, és a nevével ellentétben kedvező áron összedobható fogás, és relatíve gyorsan el is készül.
TOVÁBB