Receptek

Mézes sült oldalas

Egy nagyon finom őszi fogást ajánlunk a családi asztalra, amely felhasználja a szezon zöldségeit. Ínycsiklandó mézes sült oldalas házi sütőtökös gombóccal.

Elkészítési idő: 1,5 óra.

Hozzávalók 3-4 főre:

az oldalashoz:

a páchoz:

a gombóchoz:

  • ½ kg főtt, tört burgonya
  • ½ kg kész sütőtökpüré
  • 1,5 bögre búzaliszt
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 bögre reszelt sajt
  • őrölt feketebors
  • csipetnyi fahéj

 

Elkészítése:

A megmosott és megszárított oldalast fűszerezzük ételízesítővel és szórjuk meg egy kevés liszttel. Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarna színűre.

Az oldalast tegyük át egy mély falú lábosba, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott gyökérzöldségeket, öntsük fel a tyúkhúslevessel és alacsony lángon főzzük vajpuhára. Az oldalast kivesszük az alapléből, kihűtjük, majd gusztusos szeletekre vágjuk.

A pác hozzávalóit összekeverjük, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Az oldalasszeleteket gazdagon meglocsoljuk a páccal, majd 180 ° C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megmaradt olajos pác felhasználható később más húsok pácolásához vagy öntet készítéséhez.

A gombóchoz egy nagy tálban összekeverjük a tört burgonyát és a sütőtök pürét. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd tegyük bele a tojást, a tojássárgákat és a sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csipetnyi fahéjat teszünk bele. A tésztát összedolgozzuk.

Belisztezett kézzel hosszú kígyóformákat készítünk a tésztából, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A gombócokat sós, forró lobogó vízben főzzük addig, amíg felúsznak a főzővíz tetejére.

A főtt gombócokat a sült oldalassal tálaljuk. Ha úgy szeretjük, csontozzuk ki az oldalast tálalás előtt.

 

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás