Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBA magos és csípős mustárok kiválóan alkalmasak pác készítésére.
Hozzávalók 4-6 bőséges adaghoz:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A lazacfilét megmossuk, megtisztítjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük.
Összeállítjuk a pácot. Egy tálban összekeverjük a mézet, a szójaszószt, a kétféle mustárt és a narancslevet. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is. Ismét alaposan összekeverjük.
A pácot a lazacfilékre öntjük és a hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
A grillt felforrósítjuk és a lazacot mindkét oldalán kb. 4 percig grillezzük. Grillzöldségekkel tálaljuk.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB