Korhelyleves
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBHoztunk 3 ötletet szendvicskrémekhez. Egy szárított paradicsomosat, egy olajbogyós-kapribogyósat és egy igazán vad összeállítást: céklás-sajtosat. Kenjük pirítósra, szendvicskenyérre, tortillára, mártogassunk bele zöldségeket.
Hozzávalók:
a szárított paradicsomos krémhez:
az olajbogyós-kapribogyós krémhez:
a céklás-sajtos krémhez:
Elkészítése:
A szárított paradicsomos kencéhez krémesre turmixoljuk a hozzávalókat, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Az olajbogyós-kapribogyós variáns esetében serpenyőben szárazon megpirítjuk a mandulapelyheket. Krémesre mixeljük a többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és tálalásnál megszórjuk a pirított mandulapehellyel.
A céklás ízű krémhez pirítsuk meg a napraforgómagokat. Mixeljük krémesre a többi hozzávalót, majd ízlés szerint sózzuk. A kész krémet díszítsük magvakkal.
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBB