Receptek

Húsvéti tormakrémleves

Hogyan használjuk fel a reszelt tormát nem megszokott módon? Íme egyszerű receptünk, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Remek módja még a húsvét után is a maradék torma felhasználására.

 

Hozzávalók:

  • 2 szál póréhagyma (csak a fehér része)
  • 2 fej édeshagyma
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szem krumpli
  • 1 liter Lacikonyha zöldségleveskockával készült alaplé
  • 200 ml 30%-os zsírtartalmú tejszín
  • 1 doboz krémsajt
  • 2-3 evőkanál Ízmester reszelt torma
  • 100 gramm nyers szalonna vagy sonka (elhagyható)
  • 1 marék retek- vagy póréhagymacsíra (elhagyható)
  • 1 kis csomó petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál vaj
  • 4 főtt tojás
  • 1 evőkanál kapribogyó (elhagyható)

 

Elkészítés:

Egy lábosban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott hagymákat, a fokhagymákat és a felszeletelt póréhagymákat, és pároljuk üvegesre. A krumplit és petrezselyemgyökeret megpucoljuk, felkockázzuk és az alaplével együtt hozzáadjuk a hagymás keverékhez. A zöldségeket puhára főzzük.

A levest levesszük a tűzről, és óvatosan leturmixoljuk. Alaposan elkeverjük benne a tejszínt, a krémsajtot és a reszelt tormát. Ezen a ponton ízlésünk szerint tehetünk bele több tormát is, attól függően, hogy mennyire pikáns ízvilágúnak szeretnénk a levest.

A tojásokat felkockázzuk, a petrezselymet finomra szeleteljük, és hozzáadjuk a leveshez. Ha használunk kapribogyót, akkor most tegyük bele.

Ha szeretnénk felhasználni a szalonnát vagy sonkát, akkor ezt a két alapanyagot csíkokra vágjuk és sütőben vagy serpenyőben chips állagúra sütjük.

Az illatos tormakrémlevest ízlés szerint a sonka chips-szel vagy a csírával tálaljuk.

 

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás