Receptek

Húsvéti minikalács csokitojásokkal

Rendkívül mutatós édesség, amit a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk.

Hozzávalók 10 darabhoz:

a tésztához:

a krémsajtos mázhoz:

  • 125 g puha, sótlan vaj
  • 125 g puha krémsajt
  • 150 g porcukor
  • 1-2 csepp piros ételszínezék

a díszítéshez:

  • színes szórócukorka
  • kisméretű színes csokitojások

 

Elkészítése:

A tejet picit melegítsük fel (ne forraljuk fel), majd keverjük bele a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel. A vajat megolvasztjuk, majd egyenként hozzádolgozunk 2 tojást. Hozzáadjuk az élesztős tejet. Ettől a ponttól fogva, ha van robotgépünk, dolgozzunk azzal. Adagoljuk a vajas tejhez kis adagokban a lisztet. Gyúrjuk át az összeállt tésztát kézzel is, majd tegyük át egy kiolajozott tálba, fedjük le konyharuhával és pihentessük kb. 45 percet, amíg duplájára kell.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztából 20 kisebb gombócot szaggatunk ki. Mindegyik gombócból rudat formázunk. Két tésztarudat összenyomunk a két végén és kis fészket formázunk belőle oly módon, hogy fonatot készítünk belőle. Az összenyomott részt megpróbálhatjuk alulra hajtani, így szebb lesz a végeredmény. Csináljunk minden rúdból ilyen módon fonatokat, mini kalácskákat.

A kalácskákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A maradék tojást enyhén felverjük, és megkenjük vele a kalácskákat. 15 percig sütjük őket, vagy amíg enyhén megbarnulnak. Kihűtjük őket.

A mázhoz keverjük ki robotgépben vagy kézzel a vajat a krémsajttal. Legyen sima és levegős. Óvatosan adagoljuk hozzá több részletben a porcukrot és az ételszínezéket. Keverjük ki egyenletesre.

A mázat a kihűlt kalácskákra kenjük és a csokitojásokkal és a szórócukorral díszítjük.

 

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás