Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBA sertéskarajt almával együtt sütjük, hogy az alma átvegye a hús finom szaftját. Pácoljuk a húst kisütés előtt minél tovább, akkor 1 egész éjszakán át.
Hozzávalók 3-4 főre:
a páchoz:
Elkészítése:
A fokhagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a pác összes hozzávalóját. A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük, majd a páccal alaposan beledörzsöljük. Legalább 3-4 órán át a hűtőben pácoljuk. Felforrósítjuk a serpenyőt és a húst minden oldalán kissé átpirítjuk benne. Az almákat megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk és a hús mellé tesszük a serpenyőbe pár percre. A húst és az almákat áttesszük egy hőálló edénybe és a 180 fokra előmelegített sütőben további 20-25 percig sütjük.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB