Receptek

Sült paprikás pestós tészta

Nagyon finom és vegetáriánus étrendbe is illeszkedő fogást ajánlunk, amellyel mindenkit lenyűgözhetünk, az elkészítése viszont nagyon egyszerű.

Hozzávalók 1-2 személyre:

  • 2 piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 szárított paradicsom
  • 4 evőkanál fenyőmag
  • 1 citrom leve
  • 60 g parmezán
  • 300 g linguine tészta
  • 1 csomó friss bazsalikom
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • ½ csésze olaj (paradicsom felöntőolaja)

ízesítéshez:

  • tengeri só
  • őrölt feketebors

díszítéshez:

  • friss bazsalikom

 

Elkészítése:

 

A sütőt előmelegítjük 200 ° C-ra.

A paprikákat megmossuk, megszárítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 40 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk. Miután a sütőből kivettük, letakarjuk, kissé lehűtjük, majd lehúzzuk a paprika bőrét. A paprikákat ezután félbevágjuk, majd eltávolítjuk a belsejéből a magokat és a fehér részeket.

A paprikát turmixgépbe tesszük, hozzátesszük a fokhagymát, a szárított paradicsomokat és ½ csésze olajat a szárított paradicsom felöntőolajából, valamint hozzáadjuk a fenyőmagot, a citromlevet és 40 grammot a parmezánból. A pestót összeturmixoljuk, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Közben a tésztát sós vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítások szerint. Amikor megfőtt, leszűrjük és visszatesszük a forró lábosba, hozzáadjuk a pestót, az apróra vágott bazsalikomot és a kapribogyót.  Átkeverjük, átmelegítjük. Parmezán forgáccsal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás