Receptek

Sült paprika krémleves

Ez a zöldséges fogás még a hideg vagy zimankós januárban is segít felmelegedni és megidézi a melegebb évszak ízeit.

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 2 piros kaliforniai paprika (vagy 4 kápiapaprika)
  • 2 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 póréhagyma fehér része
  • 2 evőkanál vaj vagy olaj
  • ½ evőkanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • csipetnyi őrölt fehérbors

 

Elkészítése:

Tegyük a megmosott és megszárított paprikákat a forró sütőbe és süssük őket, amíg a héjuk el kezd szenesedni. Vegyük ki, dobjunk rá konyharuhát.

Karikázzuk fel az alaposan megmosott póréhagyma fehér részét, majd vajon pároljuk puhára, és adjunk hozzá két konzerv darabolt paradicsomot és 1,5 dl vizet. Kis lángon főzzük.

A paprika héját közben húzzuk le, a paprikát magozzuk ki, a húsát aprítsuk fel, majd adjuk a leveshez.

Adjunk hozzá a fűszereket is.

Pár percig magas lángon főzzük, majd levesszük a tűzről és óvatosan krémesre mixeljük. Ízlés szerint sózzuk.

Tálaljuk melegen pirított magokkal, friss aprított petrezselyemmel, tejszínnel megcsorgatva. A hűvös évszakban tegyünk bele kicsit több borsot és esetleg egy csipet őrölt chilit.

Több hír

Oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás